У Києві спека встановила новий температурний рекорд

У Києві спека встановила новий температурний рекорд

У столиці зафіксували новий температурний рекорд
. Фото: пресслужба КМДА

Через аномально спекотну погоду в Києві зафіксували новий температурний рекорд. Ніч на неділю, 6 серпня, виявилась найтеплішою за всю історію спостережень.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Зазначається, що 6 серпня температура повітря не опустилася нижче +21,2°С.

"Попереднє рекордне значення +21,0°С 2010 року перевищено на 0,2°С", — йдеться у повідомленні геофізичної обсерваторії.

Що відомо про погодні рекорди у Києві

У Києві зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру. Він перевищив попередній показник 2012 року.

7 липня у Києві випала рекордна кількість опадів за добу. Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

2023 рік почався з температурних рекордів. 1 січня у Києві вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала +10,3°С.

За зиму у Києві зареєстрували 17 температурних рекордів: це більше, ніж за весь 2022 рік. Зокрема, середня температура повітря за зиму склала -0,4°С, що вище кліматичної норми на 2,1°С. Цей період увійшов у вісімку найтепліших зим у Києві з 1881 року. Зимові місяці у столиці були теплішими за норму

У Києві березень 2023 року у рейтингу найтепліших посів 11 позицію. Протягом трьох днів синоптики зафіксували шість рекордних показників температури повітря

Літо 2022 року у Києві увійшло в п'ятірку найтепліших. Середня температура повітря склала 21,6 градусів тепла, що на 1,2 градусів перевищило кліматичну норму. Протягом літа було зафіксовано 8 температурних рекордів.

На початок