"Тримало те, що я пообіцяв жінці та дітям, що повернуся живим". Історія військового з Тернопільщини

"Тримало те, що я пообіцяв жінці та дітям, що повернуся живим". Історія військового з Тернопільщини

"Тримало те, що я пообіцяв жінці та дітям, що повернуся живим". Історія військового з Тернопільщини
Військовий Ігор Семенович. Фото: Суспільне Тернопіль

Ігор Семенович на псевдо "Жадний" служить з 2014 року. Воював на Донецькому та Луганському напрямках. Зараз він – головний сержант взводу. Після поранення служить командиром відділення роти охорони у Бережанському ТЦК.

42-річний військовослужбовець Збройних сил України Ігор Семенович – родом з Бережан. Чоловік розповідає, до 2014 року працював на молокозаводі та в ресторані. Коли почалася революція Гідності, поїхав на Майдан.

"Попросив в директора відпустку, він не знав куди я їду", – говорить Ігор.

Віськовослужбовець
Ігор Семенович. Фото: Суспільне Тернопіль

Після Майдану Ігор Семенович приєднався до ЗСУ.

"Почалася війна, прийшла повістка. В третю хвилю я попав на війну вже. Потрапив у Старичі в навчальний центр. Після того мене поставили на посаду командира бойової машини. БМП-2, БМП-1, я попав у 24 механізовану бригаду імені короля Данила".

на сході
Військовий з побратимами. Фото: Ігор Семенович

Ігор каже, від посади командира тоді відмовився, виконував обов’язки стрільця-санітара. Воював під Щастям, Новотошківкою та Кримським на Луганщині. Чоловік каже, у той час й отримав псевдо "Жадний". Служив у 128 бригаді та "Айдарі". Згодом проходив реабілітацію. У 2021 році повернувся на службу, де його й застала повномасштабна війна.

"В окопах тої самої 24 бригади. Я вже тоді був на той час командир бойової машини. Потім людей від нас трохи позабирали і я виконував обов’язки командира взводу".

Військовослужбовці Ігор з другом
Ігор з побратимом. Фото: Ігор Семенович

Ігор розповів, найважчим для нього був червень 2022 року.

"23, 24, 25 червня. Ми поїхали двома групами, наша рота, прикривати відхід батальйону. Ми тоді вже виходили з Золотого, вже були на Лисичанську. Три дні було просто пекло. Були загиблі".

Ігор Семенович
Військовий. Фото: Суспільне Тернопіль

Тоді, каже Ігор, отримав осколкове поранення у руку. На війні його підтримувала сім’я.

"Мене особисто тримало те, що я пообіцяв жінці Я пообіцяв дітям, що я повернуся живим. Я кожен день вставав, той день, ті хвилини я вигризав для себе, щоб жити, щоб повернутися додому".

Військовослужбовець
Ігор у Тернополі. Фото: Суспільне Тернопіль

Зараз Ігор служить у Бережанському територіальному центрі комплектування. Він оповіщує громадян. Чоловік розповів, що підтримує зв’язок з бойовими побратимами, але брати участь у бойових діях не може через стан здоров’я.

"Тягне кожен раз. Після кожної інформації, яка приходить сюди, мене тягне туди".

Військовослужбовці
Ігор з побратимами. Фото: Ігор Семенович

На початок