Поліцейський зі Сновщини з ознаками алкогольного сп’яніння в’їхав в стовп

Поліцейський зі Сновщини з ознаками алкогольного сп’яніння в’їхав в стовп

Поліцейський зі Сновщини з ознаками алкогольного сп’яніння в’їхав в стовп
.

Поліцейський в’їхав в стовб, збив дорожній знак, намагався залишити місце ДТП і побився з патрульним. Сталося це 7 серпня близько першої години ночі у Чернігові. За кермом був поліцейський зі Сновщини з ознаками алкогольного сп’яніння. Про це Суспільному розповіла речниця поліцїі області Юлія Ковтун. Як стало відомо Суспільному із власних джерел, ним виявився Олександр Кривенко. Він - молодший брат начальника управління капітального будівництва області Богдана Кривенка і в ДТП потрапив саме на братовій автівці.

Відео у ніч ДТП відзняли свідки і виклали у соцмережу. На кадрах біла «Toyota Camry» після зіткнення і сутичка з патрульним.

Віталій Копистко, прес-офіцер патрульної поліції області: «Особа, яка перебувала за кермом транспортного засобу, не бажала надавати особисті дані, також активно чинила опір співробітникам поліції. В результаті чого її довелося затримати.»

З власних джерел стало відомо, що ця «Toyota Camry» належить начальнику управління капітального будівництва області Богдану Кривенку. Така автівка є в його декларації.

Ось що відповів на це телефоном Богдан Кривенко, начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації: «- Я не їжджу на цьому автомобілі. Я їжджу на іншому. - А цей автомобіль на вас зареєстрований? - Я вам зателефоную. - Коли? - Я наберу вас пізніше.»

Впродовж дня він так і не зателефонував. Відомо, що за кермом в ту ніч був його молодший брат Олександр, самого Богдана Кривенка в автівці не було. А Олександр Кривенко – поліцейський. Служить у Сновському відділі поліції.

Юлія Ковтун, речниця поліції області: «За кермом перебував дільничний офіцер поліції зі Сновщини. У нього були ознаки алкогольного сп’яніння. За цим фактом розпочато службове розслідування. Якщо за результатами експертизи в крові поліцейського медики виявлять алкоголь, його буде безальтернативно звільнено з органів внутрішніх справ. Якщо алкоголь у крові не виявиться, він понесе дисциплінарну відповідальність.»

У водія в ту ніч взяли аналізи на стан алкогольного сп’яніння. Результатів поки немає.

Віталій Копистко, прес-офіцер патрульної поліцїі області: «Під час затримання водія в результаті його активного супротиву один з наших співробітників отримав тілесні ушкодження, забій тканин обличчя, а також правового плеча.»

Ми звернулися за коментарем до патрульного. Він зараз на лікарняному, коментувати ситуацію відмовився. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 345-ю Кримінального Кодексу України.

Юлія Ковтун, речниця поліції області: «Це погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Підслідність визначено за чернігівським відділом поліції.»

Поліцейський, який був за кермом і вчинив сутичку з патрульним, зараз відсторонений від виконання службових обов’язків.

На початок