Росія підштовхнула КНДР на продаж ній боєприпасів для війни проти України

Росія підштовхнула КНДР на продаж ній боєприпасів для війни проти України

Росія хоче купити у КНДР партію снарядів
Координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки Сполучених Штатів Джон Кірбі, 20 січня 2023 року. AP

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати отримали розвіддані, які вказують на спроби Росії придбати у Північної Кореї партію снарядів для використання у війні проти України.

Про це пише Associated Press News.

"Інформація, отримана нами, вказує на те, що Росія прагне розширити військову співпрацю з КНДР, зокрема, шляхом продажу артилерійських снарядів Росії", — заявив Кірбі.

За словами Джона Кірбі, міністр оборони РФ Сергій Шойгу домовився про це з північнокорейським лідером Кім Чен Ином під час візиту до КНДР на заходи з нагоди 70-ї річниці перемир'я, яке призвело до припинення бойових дій у Корейській війні 1950-1953 років. Президент Росії Володимир Путін відрядив Шойгу очолити російську делегацію на церемонії пам'яті.

У цьому зв’язку представник Білого дому наголосив, що будь-які угоди між Москвою і Пхеньяном щодо поставок зброї прямо порушуватимуть низку резолюцій Ради Безпеки ООН.

"Це ще один приклад того, наскільки відчайдушним став Путін через те, що на його військову машину вплинули санкції та експортний контроль. Він проходить через величезну кількість інвентарю, щоб спробувати підпорядкувати Україну, і він звертається до таких країн, як Північна Корея, Іран, і, звичайно, він намагається зв’язатися з Китаєм, щоб отримати підтримку для своєї військової машини", — додав Кірбі.

На початок