Рівненського копа, який стріляв у велосипедиста, відсторонили від роботи

Рівненського копа, який стріляв у велосипедиста, відсторонили від роботи

Рівненського копа, який стріляв у велосипедиста, відсторонили від роботи
. Суспільне

У Рівному патрульні вистрелили у чоловіка, який їхав на велосипеді. У пресслужбі патрульної поліції повідомили, що за їхніми даними двоколісний був схожий на транспорт, який був у розшуку. Щоб спинити керманича, патрульний застосував спецпристрій для відстрілу гумовими кулями. Чоловік у лікарні. За фактом інциденту правоохоронці розпочали досудове розслідування.

Пресслужба патрульної поліції повідомила, що інцидент трапився близько 2-ї ночі у понеділок, 10 серпня. Під час патрулювання Рівного копи помітили чоловіка, який керував велосипедом, що підпадав під орієнтування як такий, що був раніше викрадений.

Патрульні намагались його зупинити за допомогою гучномовця та проблискових маячків, проте чоловік лише пришвидшився, запевняють поліцейські.

"Під час переслідування один з поліцейських, з метою привернення уваги та виклику допоміжних сил використав власний пристрій для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, один з яких ймовірно влучив у велосипедиста", – йдеться у повідомленні пресслужби.

Одна із куль влучила у чоловіка, він втратив рівновагу та впав. Поліцейські розпочали надавати йому першу медичну допомогу та викликали на місце медиків, інформують у патрульній поліції.

За фактом інциденту правоохоронці розпочали досудове розслідування. Копа, який використав спецзасіб, поки відсторонили від виконання службових обов'язків, повідомили у пресслужбі.

У пресслужбі прокуратури повідомили, що за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось застосуванням спеціальних засобів, слідчі ДБР розпочали досудове розслідування.

Травмованим виявився 29-річний рівнянин. Його з ушкодженням тулуба від пострілу гумовою кулею направили до лікарні, додали у пресслужбі прокуратури.

Як повідомила Суспільному журналістка Вікторія Момотюк, яка знайома з пораненим, той має бажання прокоментувати інцидент. І пообіцяв це зробити, як тільки дозволятиме стан здоров'я.

На початок