На Хмельниччині попрощалися з полеглим на війні Романом Будовицьким

На Хмельниччині попрощалися з полеглим на війні Романом Будовицьким

На Хмельниччині попрощалися з полеглим на війні Романом Будовицьким
. Фото: Кам'янець-Подільська міська рада

На Хмельниччині попрощалися з військовослужбовцем Романом Будовицьким, який загинув 27 липня 2023 року на Луганщині. Про це на Facebook-сторінці повідомив міський голова Кам'янець-Подільського Михайло Посітко.

"Коли розпочалась повномасштабна війна, Роман Будовицький перебував за кордоном, звідки активно займався волонтерською діяльністю. Відчуття потрібності на рідній землі повернуло його на Батьківщину. Роман пішов до війська. Повернувся на щиті, виконавши громадянський обов'язок", — ідеться у дописі.

Жителі Кам'янця-Подільського на колінах зустрічають кортеж із тілом полеглого на війні Романа Будовицького.
Жителі Кам'янця-Подільського на колінах зустрічають кортеж із тілом полеглого на війні Романа Будовицького. Фото: Кам'янець-Подільська міська рада

Роман Будовицький народився 1982 року й проживав у Кам'янці-Подільському. Був призваний на військову службу під час мобілізації — 7 червня 2023 року. Про це Суспільному Хмельницький повідомили у пресслужбі Кам'янець-Подільської міської ради.

"Він був оператором відділення протитанкових ракетних комплексів взводу вогневої підтримки третьої аеромобільної роти. Боєць загинув 27 липня поблизу населеного пункту Новоселівське Сватівського району Луганської області", — розповіла головна спеціалістка відділу інформаційної діяльності та зв'язків зі ЗМІ Алла Чепелюк.

Церемонія прощання із загиблим.
Церемонія прощання із загиблим. Фото: Кам'янець-Подільська міська рада

У цивільному житті Роман Будовицький 12 років був тренером з айкідо, каже друг загиблого Віктор Татауров.

"Він тренував дітей з шестирічного віку. У нього був особливий підхід до дітей, він їх дуже любив і це було взаємно. Дуже добрим був, виваженим, із Романом ніколи не було конфліктів", — розповів Віктор Татауров кореспондентам Суспільного.

Зі слів товариша, у полеглого бійця залишились батьки та донька. Романа Будовицького похоронили на Алеї Слави у Кам'янці-Подільському.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок