У Мукачівському військовому госпіталі виявили порушення. Що відомо

У Мукачівському військовому госпіталі виявили порушення. Що відомо

У Мукачівському військовому госпіталі виявили порушення. Що відомо
. Фото: Омбудсман Дмитро Лубінець/Telegram

У Мукачівському військовому госпіталі Офіс Омбудсмана провів перевірку у зв'язку з численними скаргами щодо ставлення медичного персоналу до військових та умов перебування у закладі.

Про перевірку військового госпіталю в ефірі "Суспільне. Спротив" розповів представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Закарпатській області Андрій Крючков.

За словами Крючкова, Офіс Омбудсмана здійснює аналіз заяв та скарг, які надходять до них, а на підставі цього ухвалюється рішення щодо моніторингового візиту того чи іншого закладу.

"Щодо ситуації у Мукачівському військовому госпіталі, то основна увага звертається на надання якісних медичних послуг та гідні умови перебування наших захисників у закладі", — зазначив Крючков. За його словами, вони оглянули умови перебування захисників, конфіденційно поспілкувалися з військовим, який напередодні оголосив голодування, а згодом відмовився від нього. Також поговорили з іншими військовослужбовцями, які проходять лікування, — розповів представник ВРУ з прав людини.

У ході перевірки виявили незначні порушення та надали рекомендації щодо їхнього вирішення. У Мукачівському госпіталі зафіксували проблеми із доступом до питної води. Заклад був забезпечений водою, проте вона знаходилася у коридорі, що спричиняло певні труднощі для військовослужбовців, — додав Крючков. "Була миттєва реакція районної влади щодо забезпечення госпіталю водою", — повідомив представник ВРУ з прав людини.

Підписуйтеся на Суспільне Ужгород: Facebook, YouTube, Telegram, Viber, Instagram, Threads

На початок