Вночі російські війська обстріляли Херсон: дві людини поранені

Вночі російські війська обстріляли Херсон: дві людини поранені

Доповнено
Пошкоджена обстрілами лікарні в Херсоні
. Херсон, пошкоджена будівля лікарні внаслідок обстрілу РФ, 1 серпня 2023 рік. Фото: голова ОВА Олександр Прокудін/Telegram

В ніч на 2 серпня 2023 року російські війська атакували Херсон, дві людини поранені.

Про це йдеться в Telegram Херсонської МВА.

У дописі вказано, що минулої доби армія РФ обстріляла громаду 16 разів, випустили 108 снарядів. Пошкодження зафіксували в Херсоні, Садовому та Наддніпрянському.

Як повідомив в Telegram голова Херсонської ОВА упродовж минулої доби армія РФ 74 рази обстріляла Херсонщину, випустила 441 снаряд по області, по місту 31 снаряд.

Поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію та будівлю медичного закладу у Херсоні, освітній заклад у Бериславському районі. Внаслідок обстрілів, 1 серпня, одна людина загинула, вісім були поранені, йдеться у повідомленні.

Пізніше Прокудін повідомив, що обстрілювали війська РФ близько 03:20. Вдарили по житловому кварталу, виникли пожежі. У стані середньої важкості шпиталізували 56-річну жінку, 59-річному чоловіку лікарі надали допомогу на місці.

За даними прокуратури війська РФ атакували місто ствольною артилерією та мінометами. Пошкоджені будинки, офісні приміщення, автотранспорт. Відкрите кримінальне провадження.

"Російські війська зранку обстріляли середмістя Херсона. Вдарили по банківському приміщенню та оселі 78-річної херсонки. Жінка не постраждала", — повідомив керівник ОВА Прокудін.

Що відомо про обстріли Херсонщини 1 серпня 2023 року

Зранку 1 серпня російські війська обстріляли Херсонську громаду. Снаряди влучили в одну з лікарень Херсона. Загинув лікар, важко поранена медична сестра, їй надають допомогу.

Пізніше голова ОВА Прокудін, повідомив про ще чотирьох поранених медичних працівників. У них діагностували контузію та гостру реакцію на стрес. Їм надали медичну допомогу.

Як повідомив у ранковому зведенні Генштаб ЗСУ, протягом минулої доби російська армія обстріляла понад 10 населених пунктів Херсонської області. Зокрема, обласний центр, Антонівку, Садове, Токарівку, Козацьке та Михайлівку.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок