Віддала роботі понад 45 років. Спогади колеги про загиблу від ракетного удару по Кривому Рогу вчительку

Віддала роботі понад 45 років. Спогади колеги про загиблу від ракетного удару по Кривому Рогу вчительку

Віддала роботі понад 45 років. Спогади колеги про загиблу від ракетного удару по Кривому Рогу вчительку
. Фото: Facebook/Криворізька гімназія 15 ім. М.Решетняка

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу вранці 31 липня загинули шестеро людей. Серед них і працівниця одного з навчальних закладів міста Ірина Кіянчук. Жінка працювала заступницею директора та віддала своїй професії понад 45 років, розповіла Суспільному її колега, заступниця директора Олена Кісєль.

Ірина Кіянчук народилася у 1961 році. Вона мешкала у будинку, куди військові РФ поцілили ракетою "Іскандер". Її колега Олена Кісєль каже, коли Ірина не відповіла на дзвінок, вона одразу пішла до неї додому.

"У нас з нею була домовленість – один одному телефонувати, коли щось відбувається. Коли вона не підняла слухавку, довелося бігти до її будинку. Вона жила одна, чоловік її помер кілька років тому, а син мешкає окремо, зі своєю родиною. Тому ми і телефонували одна одній", – говорить Олена.

Віддала роботі понад 45 років. Спогади колеги про загиблу від ракетного удару по Кривому Рогу вчительку
Олена Кісєль. Фото: Суспільне Дніпро

На місці вибуху Олена побачила палаючу квартиру колеги. Вона розповідає: були сподівання на краще, втім вони не справдились. Тіло Ірини рятувальники дістали з-під завалів понівеченого будинку.

"До останнього і колеги, і рідні були біля будинку, розбирали завали, шукали. Всі сподівалися: "А раптом?". Але, нажаль, сподівання не справдились", – сказала вона.

Близько 45 років свого життя Ірина Кіянчук віддала своїй професії. Разом з нею близько 20 років працювала Олена. Розповідає: жінка дуже любила як своїх онуків, так і учнів.

"Вона була людиною, яка говорила, що не буває поганих дітей. Дуже багато часу приділяла своїм онукам, Маша і Міша були для неї всім. Тако само було зі школярами. Діти, які зараз дізнаються, вони в повному шоці, як і дорослі", – каже вона.

Свій професійний шлях жінка починала з вожатої, закінчила заступницею директора. За словами Олени, Ірина створила навчальну програму, яка працювала протягом семи років. Основою були філософія та моральні цінності в житті. Багато чому навчилися в неї і колеги, говорить вона.

"Ми в неї дечому навчились, адже вона завжди аналізувала, що вона дала, чи все вона додала, чи може щось змінити, чи може чомусь не навчила. Тобто це людина, яка постійно жила в самоаналізі. Те, що ми зараз відчуваємо, це такий біль, що ми не можемо навіть повірити", – розповідає Олена.

У Ірини залишився син та двоє онуків – шестирічний Михайло та восьмирічна Марія.

Що відомо про ракетний удар 31 липня 2023 року

31 липня армія РФ вдарила по Кривому Рогу ракетами. Влучили у багатоповерхівку та навчальний заклад.

1 серпня у Кривому Розі оголосили Днем жалоби за загиблими.

Станом на ранок 1 серпня кількість поранених через ракетний удар по Кривому Рогу зросла до понад 80, поінформував голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. Серед них, за його словами, семеро дітей.

У лікарнях залишаються 19 людей. Усі – у стані середньої тяжкості. У поранених мінно-вибухові травми, уламкові ураження, струси мозку, перелами, спричинені вибуховою хвилею й падінням уламків скла та стін.

В одному підʼїзді зруйновано поверхи з четвертого по девʼятий.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок