"Терор нас не зламає". Зеленський відреагував на ранковий обстріл Кривого Рогу та Херсона

"Терор нас не зламає". Зеленський відреагував на ранковий обстріл Кривого Рогу та Херсона

Президент України Володимир Зеленський. Фото: ОПУ
. Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 21 липня 2023 року, фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський відреагував на атаку російських окупантів по Криму Рогу та Херсоні 31 липня. Рятувальники вже на місці та намагаються врятувати якомога більше життів.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook, оприлюднивши відео наслідків ворожих обстрілів.

Як розповів український лідер, росіяни влучили у житлові будинки, навчальний корпус університету та перехрестя.

"На жаль, є загиблі й поранені. Під завалами можуть бути люди. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких через російський терор. Рятувальники та всі необхідні служби на місці й працюють. Намагаємося врятувати якомога більше людей", — вказав Зеленський.

Він додав, що вже провів розмови з МВС та СБУ. Ситуацією займаються заступник керівника Офісу президента з питань регіональної політики Олексій Кулеба та голови обласних військових адміністрацій.

"Останні дні ворог уперто б'є по містах, по центрах міст. Обстрілює цивільні об'єкти й житло. Але цей терор нас не злякає і не зламає. Працюємо й рятуємо наших людей", — підсумував президент.

Що відомо про удар окупантів по Кривому Рогу

Вранці 31 липня після оголошення тривоги у Кривому Розі пролунали вибухи. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що одна ракета влучила в чотириповерхову будівлю навчального закладу.

Друга ракета зруйнувала секцію з 4 по 9 поверхи будинку. Виникла пожежа. Наразі відомо про одну жертву, за медичною допомогою звернулося 10 жителів. Надзвичайники гасять вогонь та розбирають завали.

На початок