Генератори для ОСББ в Одесі: як подати заявку на компенсацію

Генератори для ОСББ в Одесі: як подати заявку на компенсацію

Генератори для ОСББ в Одесі: як подати заявку на компенсацію
. 3-фазний генератор для лікарні. Фото: Департамент охорони здоров'я Одеської ОВА

Одесити з грудня 2022 року мають змогу подати заявку на часткову компенсацію вартості генераторів для багатоповерхових будинків та житлових кооперативів. Про те, як взяти участь у програмі, Суспільному розповів депутат Одеської міської ради від "Європейської солідарності" Петро Обухов.

За його словами, правила отримання відшкодування не змінились. Максимальна сума компенсації — до 100 тисяч гривень. Сума повернення складає до 70% від вартості генераторів.

"Потрібно офіційно купити (ред. — генератор) за рахунки ОСББ. Потім надати в райадміністрацію чеки та установчі документи права ОСББ, інформацію про банківський рахунок і буде отримана компенсація", — розповів депутат.

У бюджеті 2022 року на компенсацію заклали п'ять мільйонів гривень, у 2023 — 30. Як додав Петро Обухов, гроші на компенсацію ще є, але за умови, якщо раптом їх стане не вистачати, то на сесії їх зможуть додати.

За даними міськради, на 6 березня 2023 року в Одесі 40 ОСББ отримали часткову компенсацію за купівлю електрогенераторів для своїх багатоквартирних будинків. Загальна сума виплат склала 3 012 070 гривень.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок