"Вжито заходів для забезпечення максимальної роботи ППО на Одещині", — Гуменюк

"Вжито заходів для забезпечення максимальної роботи ППО на Одещині", — Гуменюк

"Вжито заходів для забезпечення максимальної роботи ППО на Одещині", — Гуменюк
Наталя Гуменюк, начальниця пресцентру сил охорони та оборони Півдня . Джерело: АрміяInform

Сили оборони вжили заходів для захисту портової інфраструктури та забезпечення максимальної роботи ППО. Про це 29 липня в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила начальниця пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк.

"Сподіваємось, що вжиті заходи будуть досить ефективними, але спостерігаючи за тим, що ворог взяв певну паузу, можна зробити висновок, що він готується до наступних атак за можливо новою тактикою", — зазначила Наталя Гуменюк.

Ситуація у Чорному морі

Наталя Гуменюк зазначила, що корабельні угруповування у зв'язку зі штормом скорочено фактично удвічі:

"Наразі в Чорному морі шість одиниць, в Азовському одна. Збирають надводну обстановку. Ракетоносії в пунктах базування, на бойовому чергуванні вони не спостерігаються. Також продовжується курсування великих десантних кораблів вздовж поромної переправи".

Також Наталя Гуменюк прокоментувала погрози російських військових цивільним суднам:

"На цивільні екіпажі здійснюється психологічний тиск, тому що велика присутність кораблів у Чорному морі звісно їх бентежить. Знаючи про те, що росіяни здатні вдаватись до будь-яких безпрецедентних дій, судновласники намагаються обходити ті райони, де можливі ось такі зіткнення, навіть на інформаційному рівні. Фактично над Чорним морем проголошено, що відкритістю українських портів керує наразі Росія".

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок