Має тисячі підписників та сама пише пісні: одеситка стала фіналісткою нацвідбору на дитяче Євробачення

Має тисячі підписників та сама пише пісні: одеситка стала фіналісткою нацвідбору на дитяче Євробачення

Має тисячі підписників та сама пише пісні: одеситка стала фіналісткою нацвідбору на дитяче Євробачення
. Поліна Бабій, фіналістка назцвідбору на дитяче Євробачення-2023. Фото: Поліна Бабій/Facebook

14-річна Поліна Бабій — одна з п’ятьох фіналісток національного відбору на дитяче Євробачення-2023. Дівчинка співає з восьми років, перемагає у конкурсах в Україні та за кордоном. З початку повномасштабної війни вона виступала на благодійних концертах у Словаччині, аби допомогти дітям-біженцям. Про шлях співачки та підготовку до Євробачення дізнавалися кореспонденти Суспільного.

14-річна Поліна Бабій пройшла у фінал нацвідбору на дитячий пісенний конкурс Євробачення-2023. Дівчинка каже, що мріє потрапити на дитяче Євробачення з 2020 року, коли вперше стала фіналісткою нацвідбору. Пісню для конкурсу написала самостійно,

"Я потрапила на Євробачення зі своєю власною авторською піснею, яку я написала сама. Це пісня про всесвіт і про те, що зараз у нас хочуть відібрати наш дім, Україну. Але ми разом вистоїмо, разом зі всесвітом, разом з Європою, разом з підтримкою, і ми обов’язково переможемо".

Займатися вокалом Поліна почала з восьми років. Музика завжди була її частиною, каже вона.

"Я завжди відчувала себе дуже комфортно на сцені. Я дуже люблю заряджати людей енергією, яку посилаю в зал, коли співаю. Дуже люблю саме писати пісні і висловлювати свої емоції", — розповідає Поліна Бабій.

На всі конкурси співачку возить її мама Наталя. Вона розповідає, що у дитинстві Поліну спочатку водила на художнє катання, але класна керівниця почула як дівчинка співає і порадила відвести її на вокал.

"Почали двічі на тиждень ходити на вокал, потім почалися конкурси, мейки, репертуар. Вона — артист, вона — боєць, вона може дуже гарно представити Україну. Ця дитина вже дозріла до сцени, тому я віддаю її Україні", — каже Наталя.

З початком повномасштабної війни Поліна з мамою і сестрою виїхали у Словаччину. Там дівчинка виступала на мітингах і благодійних концертах на підтримку біженців і військових.

"Я співала на премії волонтерів у Словаччині. Тоді навіть не знала, що президентка буде в залі, і коли я співала гімн України, для мене було дуже почесно. Всі словаки піднялися, президентка теж. Я тоді відчула, що я дуже щаслива. Що я українка", — розповіла Поліна Бабій.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок