У Львові відбудеться прощання із захисниками Степаном Лозінським та Станіславом Савочкою

У Львові відбудеться прощання із захисниками Степаном Лозінським та Станіславом Савочкою

У Львові відбудеться прощання із захисниками Степаном Лозінським та Станіславом Савочкою
Церемонія прощання на площі Ринок. Пресслужба Львівської міської ради

Сьогодні, 28 липня, у Львові попрощаються із військовими Степаном Лозінським та Станіславом Савочкою. Захисників поховають на Личаківському кладовищі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Степан Лозінський народився у Львові. Чоловік закінчив колишнє Вище професійне училище №57 та здобув фах майстра-налагоджувальника з технічного обслуговування машинно-тракторного парку. Після цього проходив військову службу у лавах військ зв’язку. У мирний час працював водієм-експедитором. Захоплювався футболом та рибальством.

Із початком повномасштабної війни Степан став на захист України. Чоловік воював на східному напрямку у складі 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила. Військовий загинув 24 липня. Йому було 38 років. У Степана Лозінського залишилася мама та сестри.

Станіслав Савочка родом з міста Вугледар Донецької області. Здобув освіту в Донецькому професійному гірничому ліцеї. Після цього працював адміністратором у цирку, а також обіймав різні посади у мобільному ляльковому театрі: був актором, ведучим та адміністратором.

На початку повномасштабного вторгнення РФ чоловік добровільно вступив до лав Збройних Сил України. Після проходження навчань Степан Савочка виконував бойові завдання на Луганщині у складі 66 окремої механізованої бригади. Захисник загинув 22 липня у віці 26 років. У нього залишилися бабуся, мама, тітка, дядько та двоюрідний брат із сестрою.

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі. 

На початок