Збірна України з волейболу обіграла Хорватію у чвертьфіналі Кубка претенденток

Збірна України з волейболу обіграла Хорватію у чвертьфіналі Кубка претенденток

Збірна України з волейболу обіграла Хорватію у чвертьфіналі Кубка претенденток
. Збірна України з волейболу. Фото: CEV

У наступному раунді українки зіграють проти Франції.

Жіноча збірна України провела перший матч у Кубку претенденток. У чвертьфіналі турніру "синьо-жовті" обіграли Хорватію.

До Кубка претенденток збірна України потрапила завдяки виходу у фінал Золотої Євроліги. Українські волейболістки вперше в історії вийшли до цього змагання.

У Кубку претенденток "синьо-жовті" увійшли до переліку із восьми учасниць турніру, перемога у якому виведе команду до елітного дивізіону світового волейболу – Ліги націй. Першою суперницею українок стала команда Хорватії, яка попередній сезон провела у Лізі націй, де посіла останнє місце.

Як минув матч Україна - Хорватія

  • Перший сет до середини партії пройшов за рівної боротьби: жодна із суперниць не відривалася більше, ніж на два очки. Зрештою, "синьо-жовті" змогли здобути перевагу й виграли сет з рахунком 25:15.
  • У другій партії українським волейболісткам довелося доганяти суперниць, однак за рахунку 14:14 Україна віддала Хорватії лише одне очко і перемогла у сеті з рахунком 25:15.
  • До середини третьої партії гра також пройшла за рівної боротьби, але у підсумку хорватські волейболістки виграли її з рахунком 25:18 та скоротили відставання у матчі.
  • Четвертий сет розпочався за переваги українок: підопічні Івана Петкова вели у три очки, однак дозволили хорваткам не тільки відіграти відставання у три очки, але й вийти вперед 9:8. У підсумку Україна змогла відірватися у рахунку і здобути перемогу у партії 25:19.
  • Найрезультативнішими гравчинями матчу у складі збірної України стали Анастасія Крайдуба (19 очок) та Олександра Міленко (17).

Кубок претенденток-2023. Чвертьфінал

Україна — Хорватія - 3:1 (25:15, 25:15, 18:25, 25:19)

У півфіналі Кубка претенденток Україна зіграє проти Франції, яка у чвертьфіналі обіграла з рахунком 3:0 В'єтнам. Ця гра відбудеться у суботу, 29 липня, та стане для команд третьою за останні півтора місяці: у Золотій Євролізі суперниці обмінялися перемогами з рахунком 3:1.

Збірна України з волейболу: що відомо

  • Жіноча збірна України ще жодного разу не грала у Лізі націй з волейболу.
  • З 15 серпня до 3 вересня українки виступлять на жіночому чемпіонаті Європи з волейболу, де на груповому етапі команда зіграє проти Бельгії, Угорщини, Польщі, Сербії та Словенії.
  • У вересні жіноча збірна України зіграє на олімпійському кваліфікаційному турнірі. Суперницями українок стануть Китай, Сербія, Домініканська Республіка, Нідерланди, Канада, Чехія та Мексика.
На початок