Кадетський корпус у Полтаві планують реставрувати до 2023

Кадетський корпус у Полтаві планують реставрувати до 2023

Кадетський корпус у Полтаві планують реставрувати до 2023
. Суспільне Полтава

Колишню будівлю полтавського кадетського корпусу введуть в експлуатацію щонайпізніше 2023 року. Про це повідомив 7 серпня голова державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк.

Реставрацію споруди мають розпочати із протиаварійних робіт. Йдеться, зокрема, про облаштування даху, відновлення купола, а ще – демонтаж згорілих конструкцій та створення системи водовідведення. Поки підрядну організацію, яка займатиметься цим, не обрали. Тож роботи розпочнуть не раніше вересня.

Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк розповів: "Через неділю-дві буде оголошено відкритий прозорий тендер, і ми будемо чекати на потужні будівельні структури. У цьому році плануємо почати реконструкцію цього приміщення і почнемо з даху. Для того, щоб повністю завершити всі роботи з державного бюджету слід буде виділити мінімум 300 мільйонів гривень, щоб довести все до логічного завершення".

Коли завершать протиаварійні роботи, розпочнуть ремонтно-реставраційні. Щодо другого етапу, то теж мають ще створити проєкт і обрати підрядника.

Проєкт протиаварійних робіт на Кадетському корпусі
Проєкт протиаварійних робіт на Кадетському корпусі. Суспільне Полтава

Нагадаємо, майже рік будівля колишнього кадетського корпусу перебуває на балансі Державної судової адміністрації. До цього була у власності міста. Коли споруду повністю реставрують, тут організують Будинок правосуддя. Зокрема, розмістять суди Подільського, Шевченківського, Київського районів Полтави, а також – суд Полтавського району.

На початок