Міносвіти розробило тест на основі штучного інтелекту, що допоможе обрати фах

Міносвіти розробило тест на основі штучного інтелекту, що допоможе обрати фах

Міносвіти розробило тест на основі штучного інтелекту, що допоможе обрати фах
. Ілюстративне фото: Getty Images

Для абітурієнтів та всіх охочих Міністерство освіти та науки України розробило безоплатне профорієнтаційне тестування на основі штучного інтелекту.

Про це повідомили у пресслужбі Міносвіти.

Пройти тестування можна за посиланням. З його допомогою можна:

  • точно й швидко визначити схильність до понад 1 000 професій,
  • дізнатися про нові, актуальні та перспективні види діяльності,
  • зрозуміти, наскільки успішним буде вибір обраного фаху у майбутньому.

У відомстві впевнені, що презентоване тестування з використанням нових технологій дозволить побудувати індивідуальну траєкторію навчання та кар’єри. Адже чимало підлітків губляться у виборі професії, не знають, як обрати саме ту сферу, яка буде цікавою, та бояться втратити час на здобуття спеціальності, за якою не працюватимуть.

У Міносвіти пояснили, що штучний інтелект — це здатність комп'ютера виконувати ті завдання, які зазвичай потребують людського мислення, вміння навчатися, розпізнавати алгоритми. Саме завдяки цим особливостям тестування допоможе швидко обрати професію. Тестування вже пройшли понад 100 000 здобувачів освіти у двох областях у межах всеукраїнського проєкту "Обери професію своєї мрії".

"Упродовж останніх місяців у закладах освіти Тернопільської та Волинської областей провели практичні профорієнтаційні тренінги для понад 3 000 учнів і учениць 8-11 класів, а мультимедійний SCORM-курс із вибору професії без гендерних стереотипів завершили понад 7 000 здобувачів освіти", — розповіла виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Як людство використовує штучний інтелект

У червні 2023 року стало відомо, що штучний інтелект замінить частину редакторів німецької газети Bild.

Німецький медіахолдинг Audiotainment Südwest планує влітку 2023 року запустити радіопрограму: без реальних ведучих та з контентом від штучного інтелекту.

Армія оборони Ізраїлю у липні 2023-го почала використовувати штучний інтелект при виборі цілей для завдання повітряних ударів та організації військової логістики.

TikTok працює над застосунком, що може створювати музику за допомогою штучного інтелекту.

На початок