Ремонт місцевих доріг на Полтавщині у 2023: на якому етапі нині

Ремонт місцевих доріг на Полтавщині у 2023: на якому етапі нині

Ремонт доріг
. Фото: Суспільне Полтава

На Полтавщині зробили близько 75% від запланованих ремонтів доріг місцевого значення. Про це Суспільному розповів начальник відділу ремонту та експлуатаційного утримання шляхів обласного Агентства місцевих доріг Владислав Чичкань.

Що відомо про ремонт доріг на Полтавщині

У 52 громадах області цьогоріч виконують ремонт, розповів начальник відділу ремонту та експлуатаційного утримання шляхів обласного Агентства місцевих доріг Владислав Чичкань. Такі роботи запланували у Шишацькій, Глобинській, Великосорочинській, Сергіївській, Зіньківській, Диканській та інших громадах. Нині виконали близько 75% від запланованого обсягу ремонтів, розповів Владислав Чичкань.

Ремонт місцевих доріг на Полтавщині у 2023
Ремонт місцевих доріг на Полтавщині у 2023. Фото: Суспільне Полтава

"Ремонтні роботи почалися 24 квітня у поточному році, з настанням стійких сприятливих погодніх умов. Переважно виконуються роботи за рахунок співфінансування 50/50, але дуже багато громад виявили бажання профінансувати більше, ніж 50/50. Це такі, як Шишацька, Великосорочинська, Глобинська громади, Зіньківська, Сергіївська", — каже начальник відділу Агентства місцевих доріг Полтавщини Владислав Чичкань.

За словами Владислава Чичканя, ремонтувати дороги в області будуть, доки цьому сприятимуть погодні умови.

Де нині виконують ремонтні роботи

На дорозі місцевого значення Шишаки – Сагайдак – Поділ укладають асфальт. Ділянка, яку відремонтували — близько десяти кілометрів. Роботи проводять у співфінансуванні з громадою.

Ремонт місцевих доріг на Полтавщині 2023
Ремонт дороги у Полтавській області. Фото: Суспільне Полтава

"У цьому році винайшлася фінансова спроможність на співфінансування з Агентством місцевих доріг Полтавської області. Спрямували 20 мільйонів на ремонт дороги. 0:33 Важливість цієї дороги полягає в тому, що вона сполучає Шишацьку територіальну громаду з адміністративним центром – з Миргородом, до меж якого належить наша громада. І до Полтави – через Київську трасу – із обласним центром", — каже перший заступник Шишацького селищного голови Федір Дерій.

Ремонт місцевих доріг на Полтавщині у 2023: на якому етапі нині
Ремонтні роботи на дорозі Шишаки – Сагайдак – Поділ. Фото: Суспільне Полтава

"Це роботи з експлуатаційного утримання – ямковий ремонт і ремонт верхніх шарів дорожнього покриття. Пройдемо певний етап, підведемо риску, прорахуємо, скільки це коштує. Є певний бюджет і за рахунок нього будемо визначати. В минулих роках тут теж виконувався поточний ремонт, поточний ремонт – в більш-менш задовільному стані, але там, де дорожні роботи не виконувались, дорога потребує ремонту", каже начальник відділу Агентства місцевих доріг Полтавщини Владислав Чичкань.

Що говорять місцеві про ремонт дороги

Двічі на тиждень дорогою Шишаки – Сагайдак – Поділ їздить Анатолій Рябко.

"Було дуже погано. Ями були, неможливо було проїхати. Зараз більш-менш. Це проявляється і на запчастинах машини, часто буває, що колесо спустить, то диск прогнеться, то десь щось зачіпається, вихлопна система", — каже житель Шишацької громади Анатолій Рябко.

Ремонт місцевих доріг
Ремонт місцевих доріг. Фото: Суспільне Полтава

"Ремонт почали тижні два тому саме цієї ділянки. Ситуація була дуже плачевною раніше. Зараз, я сказав би, набагато краще стала. Щоб проїхати цю ділянку дороги, займало хвилин 10-15, а в зимовий час і то більше", — говорить житель Шишацької громади Володимир Коверда.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок