В одному з дворів Івано-Франківська жінки плетуть "кікімори" для українських бійців

В одному з дворів Івано-Франківська жінки плетуть "кікімори" для українських бійців

В одному з дворів Івано-Франківська жінки плетуть "кікімори" для українських бійців
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

В одному з дворів на вулиці Коновальця в Івано-Франківську жінки плетуть "кікімори" для українських військових. Такий процес налагодила громадська організація "Нові крила", розповіла Суспільному її представниця Ольга Костик.

Волонтерки плетуть "кікімори" для українських бійців
Володимира Глінська і Дарія Білан плетуть "кікімори" для військових. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

У Володимири Глінської на фронті — онук і два племінники, у Дарії Білан — шестеро рідних.

"Шестеро — воюють, двоє — пропали безвісти. Ну, що будеш весь час плакати? Молитися — зрозуміло, що треба, але ж коли ти робиш "кікімори", трохи забуваєшся", — каже Дарія Білан.

Волонтерки плетуть "кікімори" для українських воїнів
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Допомагає матеріалами та координує роботу волонтерок громадська організація "Нові крила", розповідає її представниця Ольга Костик. Жінка говорить: над маскувальними сітками у дворі працює понад два місяці. Долучається до плетіння щоденно.

Ольга Костик координує те, як волонтерки "кікімори" для українських бійців
Представниця громадської організації "Нові крила" Ольга Костик. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Тут всі люди — місцеві, і кожен знає, коли йому зручно. Десь приблизно об 11:00 починають виходити. Хтось бере заготівельний матеріал, хтось згодом "підтягується". І так: хтось відходить, хтось підходить. Протягом дня різні люди долучаються до цієї роботи", — пояснює Ольга Костик.

Поки 1-річний Денис та 6-річний Віктор граються у дворі, їхня мама Мар'яна Андрухів поруч плете маскувальний костюм для воїнів.

Жінки в дворі плетуть "кікімори" для українських бійців
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Кожен має якісь свої заняття. Відлучився, прийшов, підійшов. Маєш пів години — працюєш пів години, маєш годину — працюєш годину. Діти можуть гратися, а я собі працюю. Мені комфортно", — каже Мар'яна Андрухів.

Щоб створити одну "кікімору", потрібно 10 тисяч ниткових "пучків", розповідає волонтерка Олена Огір. Нитки поєднують за кольорами, відповідно до сезону.

Олена Огір плете "кікімори" для українських бійців
Волонтерка Олена Огір. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

"Загалом є три варіанти. Влітку ми робимо "під траву" — зелені нитки. На осінь – "під солому". І на зиму — біла з темними вкладками", — говорить Олена Огір.

"Кікімори" з Івано-Франківська волонтери везуть військовим на різні напрямки фронту, каже Ольга Костик. У цьому дворі завершують 14 маскувальний костюм.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок