Службовець недогледів 1,9 мільйона під час ремонту мосту на Рівненщині, – ДСР

Службовець недогледів 1,9 мільйона під час ремонту мосту на Рівненщині, – ДСР

Службовець недогледів 1,9 мільйона під час ремонту мосту на Рівненщині, – ДСР
. фото Нацполіції

Працівника Служби автомобільних доріг області підозрюють у недбалості. Про це йдеться на сайті Нацполіції області. Службовець буцімто підписав документи по ремонту мосту, не перевіривши, чи підрядник виконав роботу. У службі кажуть, не знають навіть, про кого з працівників йдеться, тому прокоментують ситуацію згодом.

Поточний ремонт мосту в області виконували дві комерційні структури. Працівник служби автодоріг області ретельно не перевірив виконання робіт і підписав акти, повідомляють на сайті Нацполіції області з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань.

"Вартість виконаних будівельних робіт була значно завищена на понад 1,9 мільйона гривень. На підставі підписаних службовцем документів, до яких були внесені недостовірні дані про вартість робіт, підрядники отримали оплату за їх виконання в повному обсязі", – йдеться в повідомленні департаменту.

Працівнику САД повідомили про підозру. Йому інкримінують службову недбалість. Речник Служби автодоріг області Дмитро Леонтіюк Суспільному повідомив, що жодних офіційних повідомлень до них з цього приводу не надходило.

"Станом на цю хвилину ми не знаємо, кому конкретно повідомили про підозру. Нічого окрім цього релізу ми не бачили. Наші юристи з'ясовують всі деталі. Завтра – брифінг з цього приводу, коли буде розуміння що відбулося", – сказав Дмитро Леонтіюк.

За службову недбалість підозрюваному загрожує позбавлення волі від двох до п'яти років.Його можуть позбавити права обіймати посади до трьох років й оштрафувати до 12 тисяч 750 гривень.

Суспільному з власних джерел стало відомо, що йдеться про проблемний міст через Горинь у Сарненському районі. Це на дорозі національного значення Городище – Рівне –Старокостянтинів, який ремонтують з 2018 року. Про те, що він вже руйнується Суспільне повідомляло 15 липня. Об'єкт не зданий в експлуатацію, пояснили тоді у Службі автодоріг області й мають зауваження до підрядника. Є претензії до нього щодо недопрацювань по гарантійних зобов'язаннях на кількох об'єктах, які він взявся робити. Але на приписи служби він не реагує.

Суспільне готове озвучити позицію підозрюваного або його захисту, якщо вони виявлять таке бажання й вийдуть на зв'язок з редакцією у будь-який зручний спосіб.

На початок