Перевірити здоров’я на робочому місці: у Черкасах працює переїзний мамограф

Перевірити здоров’я на робочому місці: у Черкасах працює переїзний мамограф

Перевірити здоров’я на робочому місці: у Черкасах працює переїзний мамограф
. Суспільне Черкаси

Перевірили здоров’я на робочому місці працівниці одного зі швейних підприємств у Черкасах. До них приїздив переїзний мамограф. Скористатися ним зголосилися усі 158 жінок із двох сотень працівників, розповіла Суспільному менеджерка з персоналу Валентина Бурська.

У цеху працюють шість бригад, пояснила начальниця виробництва Валентина Крстіч:

"Жінки працюють — шиють робочий одяг".

мамограф
Суспільне Черкаси

Усі деталі одягу працівниці зшивають докупи, кроять, нарізають синтепон. Лариса Биндич на підприємстві працює шостий рік. Роботу любить, та зазвичай за нею не вистачає часу на здоров’я:

"Для кожної жінки важливо перевірятися. А через те, що ми на роботі завжди зайняті. У робочий час, ми не дуже можемо цьому приділити увагу".

мамограф

На три дні до підприємства приїхав мобільний мамографічний комплекс. Поки виробництво триває, працівниці по черзі проходили огляд. Перевірити здоров’я забажали усі, розповіла менеджерка з персоналу Валентина Бурська.

"Всі погодилися, ніхто не відмовився. Ми дуже задоволені тим, що приїхала до нас така бригада фахівців", – зазначила вона.

мамограф
Суспільне Черкаси

Обстеження займає близько пів години. Такі пів години можуть врятувати роки життя жінки, розповіла рентгенолаборант черкаського центру онкології Світлана Кононцева.

"Майже у кожен виїзд ми виявляємо у жінок патології, які вже потім діагностують на території диспансеру. На тиждень це десь 10-15 жінок", – розповіла фахівчиня.

мамограф
Суспільне Черкаси

І розповіла, як проходить процес:

"Ми робимо два знімки. Якщо бачимо, що є якась патологія, доробляємо ще знімки. Потім ці знімки аналізує лікар. пише рекомендації, виявляє патології, якщо вони є".

Рак молочної залози є найпоширенішим серед жінок, додала фахівчиня. На мамографі можна зробити знімок та побачити, чи є новоутворення.

мамограф
Суспільне Черкаси

"Якщо фахівець сумнівається, то відправляє жінку на УЗД молочної залози", – зазначила пані Світлана.

Переїзний мамографічний кабінет їздить по різних підприємствах. За день, розповіла Світлана Кононцева, обстежують близько 50-60 жінок.

Маєте новину про події з життя на Черкащині? Надсилайте сюди

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

На початок