Катерина Байндль виграла другий матч за день та вийшла до фіналу турніру WTA у Будапешті

Катерина Байндль виграла другий матч за день та вийшла до фіналу турніру WTA у Будапешті

Катерина Байндль виграла другий матч за день та вийшла до фіналу турніру WTA у Будапешті
. Катерина Байндль. Фото: AP Photos

Перший фінал для українки за вісім місяців на рівні турнірів WTA.

Українська тенісистка Катерина Байндль здобула перемогу у другому матчі за день на турнірі WTA у Будапешті. У півфіналі українка перемогла американку Клер Лю.

Байндль проводила другий поєдинок у Будапешті всього за кілька годин після завершення чвертьфінальної гри проти угорки Фанні Штолар. Через погодні умови матч перенесли з п'ятниці на суботу, 22 липня - українка у ньому здобула перемогу в двох сетах.

У півфіналі ж суперницею Байндль стала американка Клер Лю - 88-а ракетка світу. Свій чвертьфінальній матч тенісистка з США закінчила днем раніше, обігравши у двох сетах словачку Анну-Кароліну Шмидлову.

Як минув півфінальний матч Байндль у Будапешті?

  • У першому сеті Байндль була за крок від поразки. Хоча українка вийшла вперед - 2:0, вона дозволила американці зрівняти рахунок. А вже у восьмому геймі рахунок став 3:5 на користь Лю, яка використала ще один брейкпоїнт.
  • Проте Байндль змогла вирвати перемогу у першій партії. Причому українка навіть уникнула тай-брейку: у 12-му геймі вона з четвертої спроби забрала гейм на своїй подачі.
  • Друга партія склалася для Байндль за схожим сценарієм: українська тенісистка програвала з рахунком 1:4, однак після цього взяла чотири поспіль гейми. А у 10-му геймі вже сама подавала на матч, але дозволила суперниці зрівняти рахунок.
  • Переможницю другої партії, зрештою, визначав тай-брейк. Він закінчився перемогою Байндль - 7:3.

WTA 250. Будапешт. 1/2 фіналу

Клер Лю (США) - Катерина Байндль (Україна) 0:2 (5:7, 6:7 (3))

Що означає результат Байндль?

  • Перший фінал для української тенісистки з листопада 2022-го. Востаннє Байндль це вдавалося на турнірі WTA125 у Чилі - той фінал українка програла представниці Єгипту Маяр Шериф.
  • Байндль в оновленому рейтингу WTA займає 77-е місце, причому позаду неї йде саме американка Лю.
  • Фінал на турнірі у Будапешті Байндль зіграє проти нейтральної тенісистки з Росії Марії Тімофеєвої, яка в останньому рейтингу WTA посідала 246-е місце. Матч відбудеться у неділю, 23 липня.
На початок