На Рівненщині тестують нову мережу ТБ, що має забезпечити сигналом 95% області

На Рівненщині тестують нову мережу ТБ, що має забезпечити сигналом 95% області

Телебачення
. Фото: Суспільне Рівне

На Рівненщині тестують нову державну мережу цифрового телебачення, яка має забезпечити сигналом приблизно 95% області й ті північні райони, де із сигналом були проблеми. Як розповів 20 липня під час онлайн-брифінгу в ОДА представник Волинської філії Концерну радіомовлення Олександр Рудьо, наразі мережу тестують у шести населених пунктах регіону.

Керівник технічного центру "Рівне" Волинської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Олександр Рудьо пояснив — концерн завершив будівництво загальнонаціональної цифрової ефірної телемережі МХ-7:

"На Рівненщині наразі змонтували й запустили в тестову експлуатацію шість передавачів мережі МХ7 в Антополі, Березному, Дубровиці, Вараші, Зарічному, Копані. Це забезпечить покриття приблизно 95% території області сигналами ефірного цифрового телебачення".

Він додав, що усі наявні в Україні моделі телевізорів із вбудованими DVB-T2-тюнерами та сет-топбоксами DVB-T2 здатні приймати пакет програм.

Для того, щоб приєднатися до каналів у новому мультиплексі, потрібно перелаштувати наявні приймачі — в меню пристрою ініціювати автопошук каналів.

З його слів, наразі створений тимчасовий пакет із дев'яти пpограм, який містить суспільні та державні мовники, а також програми телекомпаній, що формують інформаційний марафон "Єдині новини".

Представник технічного центру "Рівне" Волинської філії КРРТ Віктор Талімончик зазначив, що запуск державного мультиплекса вирішить проблему доступу до українських цифрових каналів в прикордонних регіонах Рівненщини, де після відключення аналогового сигналу не було трансляцій:

"Нова цифрова мережа дозволить синхронізувати роботу усіх передавачів України. Таким чином, сигнал можна буде отримати і з сусідніх областей. Особливо це важливо для тих населених пунктів, де ускладнений прийом телевізійного сигналу".

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок