У Молдові знайшли притулок майже 65 тисяч громадян України — МВС країни

У Молдові знайшли притулок майже 65 тисяч громадян України — МВС країни

Президент України Володимир Зеленський і президентка Молдови Мая Санду
. Президент України Володимир Зеленський і президентка Молдови Мая Санду, Молдова, 1 червня 2023 рік. Фото: AP/Andreea Alexandru

Майже 65 тисяч громадян України знайшли притулок в Республіці Молдова. Про це повідомляє пресслужба Офісу Омбудсмана за підсумками зустрічі директора Департаменту моніторингу додержання прав громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії проти України, Ірини Калупахи і заступника начальника відділу прав примусово депортованих осіб та переміщених за межі України Владислава Кулика з представниками МВС Молдови.

“Станом на початок липня офіційно за отриманням тимчасового захисту звернулися 10 535 українців. Ще 3 115 — подали заявки на отримання посвідки на проживання, 2 417 осіб звернулися із заявами про отримання інших форм захисту”, — йдеться у повідомленні.

Учасники зустрічі також обговорили питання, пов'язані з реалізацією прав українців після отримання тимчасового захисту у Молдові, відзначили в Офісі Омбудсмана. Йдеться, зокрема, про доступ до освіти та медичного обслуговування і питання житла та працевлаштування.

На початок