Речник Путіна назвав нічні удари по Одесі "відплатою" за Кримський міст

Речник Путіна назвав нічні удари по Одесі "відплатою" за Кримський міст

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков
. Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. Фото: УНІАН

Речник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що нічні удари по портовій інфраструктурі в Одесі були "відплатою за Кримський міст". Про це Пєсков заявив у коментарі "РИА Новости".

Російське Міноборони, коментуючи нічні удари по Одесі й Миколаєву, заявило про ураження українських об’єктів, "де готовилися акти проти Росії із застосуванням безеквівалентних катерів", а також "місць створення зброї" на судноремонтному заводі поблизу Одеси.

Міноборони РФ про нічні удари по Одесі й Миколаєву
Міноборони РФ про удари по Одесі й Миколаєву 18 липня. Фото: скрін ТГ-каналу Міноборони РФ

Що відомо про вибухи на Кримському мосту 17 липня

У ніч на 17 липня на Керченському мосту, що сполучає Росію з окупованим Кримом, сталися вибухи. Зруйновано одну секцію мосту, ще одна — пошкоджена. Рух мостом обмежений. Також зупинено рух поромів. Білгородський губернатор Гладков заявив про загибель на мості чоловіка та жінки з регіону, їхня донька постраждала.

Керівниця пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк в етері Суспільне Спротив зазначила, що вибух на Кримському мосту може бути російським сценарієм, реалізованим перед продовженням "зернової угоди" та в очікуванні українського контрнаступу на півдні.

Джерела Суспільного у правоохоронних органах повідомили, що атака на Кримський міст — спецоперація СБУ та ВМС.

В СБУ заявили, що всі деталі щодо організації "бавовни" на Кримському мості "обов’язково розкриють після Перемоги".

На початок