Джазфест у Хмельницькому скасували через карантин. Що буде замість фестивалю

Джазфест у Хмельницькому скасували через карантин. Що буде замість фестивалю

Джазфест у Хмельницькому скасували через карантин. Що буде замість фестивалю
. Фото: Суспільне Поділля

У Хмельницькому з 20 серпня стартує навчально-просвітницька програма «Поджазуємо?!». Проєкт триватиме місяць. Підготували його працівники міського управління культури та туризму спільно з Українським культурним фондом. До участі залучили кращих українських та закордонних музикантів.

Про це Cуспільному розповів начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.

Організатори планували у Хмельницькому провести повноцінний джазовий фестиваль, але через карантин його довелося відмінити. Тому у рамках джазфесту Поділля проведуть просвітницьку програму «Поджазуємо?!», розповідає начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.

«Під час фестивалю проходитиме понад 20 різноманітних заходів, які відбуватимуться з 20 серпня по 20 вересня. Але усі вони відбуватимуться в онлайні. У нас проходитиме семиденний освітній курс для музикантів, де вони зможуть отримати нові знання, побувати на майстер-класах іменитих музикантів», - розповідає Артем Ромасюков.

Проходитиме семиденний освітній курс для музикантів, де вони зможуть отримати нові знання. Фото: Суспільне
Проходитиме семиденний освітній курс для музикантів, де вони зможуть отримати нові знання. Фото: Суспільне. Фото: Суспільне Поділля

За його словами, кожен, хто хотів би долучитися до такого освітнього курсу, має підписатися на сторінку Джаз-фесту в Фейсбукові та подати заявку на участь у цьому курсі. Додає, що джаз-фест Поділля у Хмельницькому проводитимуть за гроші Українського культурного фонду та трішки – за кошти міського бюджету.

«Нам вдалося залучити 970 тисяч гривень від Українського культурного фонду. Ще 120 тисяч – це співфінансування з міського бюджету. Залучені найкращі музиканти України і музиканти, які представлятимуть Польщу та Канаду», - додає Артем Ромасюков.

Начальник культури і туризму розповідає, що у зв’язку з пандемією коронавірусу фестиваль спочатку відмінили.

«Ми вирішили змінити дату і все-таки навчальний курс провести. Ми його розширили, збільшили в часі, аби розвести і унеможливити недотримання усіх карантинних норм», - каже Артем Ромасюков.

Читайте також

На початок