Петиція про звільнення херсонських керівників ОВА та МВА набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів

Петиція про звільнення херсонських керівників ОВА та МВА набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів

Петиція про звільнення херсонських керівників ОВА та МВА набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів
. Херсон. Роман Мрочко та Олександр Прокудін на пресконференції Фото: Роман Мрочко/Telegram

Петиція про звільнення Олександра Прокудіна з посади голови Херсонської ОВА та Романа Мрочка з посади начальника МВА набрала необхідні 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути Володимир Зеленський.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Петицію 15 травня створила Юлія Грищенкова. Ініціаторка пише про некомпетентність та бездіяльність голови Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна та голови Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка. Тому звернулась до людей підтримати її петицію.

"Замість того, щоб вирішувати безпекові та гуманітарні питання міста Херсон та області, голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін та начальник Херсонської МВА Роман Мрочко, займаються задоволенням власних інтересів. Обласна та міська військові адміністрації за три місяці від дня призначення так і не змогли забезпечити містян захисними спорудами належної якості та у необхідній кількості. А місце розташування деяких захисних споруд просто викликає збентеження та щире нерозуміння", — пише Грищенкова.

За словами ініціаторки петиції, найбільше занепокоєння та подив у неї викликають кадрові призначення у складі керівної ланки обласної та міської військових адміністрацій.

17 травня голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у коментарі Суспільному запропонував тим людям, хто підтримав петицію щодо його звільнення, долучитись до команди обласної військової адміністрації.

Що відомо про Олександра Прокудіна

Олександр Прокудін народився в Миколаєві. Розпочав службу в органах внутрішніх справ 2000-го року. Працював у слідчих підрозділах та відділі професійної підготовки Управління кадрового забезпечення. Очолював управління кадрового забезпечення  УМВС України в Херсонській області.

7 листопада 2015 року був призначений заступником начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

19 вересня 2019 року його призначили начальником Головного управління Національної поліції в Херсонській області. Він пропрацював до лютого 2022 року.

У листопаді 2021 року "СтопКор" повідомив, що херсонських поліцейських підозрюють у зловживаннях, а представники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції здійснили перевірку протиправних дій правоохоронців ГУНП у Херсонській області.

Перед повномасштабним вторгненням Олександра Прокудіна відсторонили, а потім і звільнили з посади керівника поліції Херсонщини. На це місце представили нового керівника, полковника поліції Ігоря Короля.

7 лютого 2023 року Зеленський призначив Олександра Прокудіна на посаду голови Херсонської обласної державної адміністрації. Глава держави підписав відповідний указ № 67/2023.

Що відомо про Романа Мрочка

Роман Миколайович Мрочко народився у 1989 році. Закінчив Національну юридичну академію України ім. Ярослава Мудрого. Працював в органах прокуратури з 2011 року.

З вересня по грудень 2014 року був заступником військового прокурора Чернігівського гарнізону Центрального регіону України.

З грудня 2014 по червень 2015 року - працював на посаді заступника військового прокурора Вінницького гарнізону Центрального регіону України.

З вересня 2015 по травень 2017 року обіймав посаду військового прокурора Луганського гарнізону сил АТО.

Є колишнім заступником військового прокурора Південного регіону. Має звання "Почесний громадянин міста Сєвєродонецьк", нагороджений відзнакою "За розвиток регіону", відзнаками Міністерства оборони України та іншими міністерствами.

2 березня 2023 року Президент призначив Мрочка новим очільником Херсонської міської військової адміністрації. Відповідне розпорядження оприлюднили на сайті президента.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок