Стало відомо, якою буде погода на Івано-Франківщині 18 липня

Стало відомо, якою буде погода на Івано-Франківщині 18 липня

Стало відомо, якою буде погода на Івано-Франківщині 18 липня
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Упродовж 18 липня 2023 року на Івано-Франківщині синоптики прогнозують мінливу хмарність, короткочасний дощ, місцями — грози. Про це інформують на сторінці обласного центру з гідрометеорології у Facebook.

В Івано-Франківську температура повітря вночі коливатиметься від 16⁰ до 18⁰ тепла, вдень — 26-28⁰ тепла. По області вночі — 15-20⁰ тепла, вдень — 24-29⁰ тепла. У високогір'ї Карпат вночі — 12-175⁰ тепла, вдень — 18-23⁰ тепла.

Вітер — північно-західний, 7-12 м/с. Видимість на автошляхах добра.

"Надмірне тепло може спровокувати виснаження організму та тепловий удар, загострити наявні серцево-судинні, респіраторні та ниркові захворювання тощо", — повідомляють у Центрі громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Як запобігти негативному впливу спеки

  • Зберігайте прохолоду. Під час спекотної погоди важливо зберігати прохолоду, щоб уникнути негативного впливу спеки на здоров'я.
  • Тримайтесь якомога далі від спеки. Уникайте виходу на вулицю та виконання напруженої роботи в найспекотніший час доби. Перебувайте в тіні, не залишайте дітей і тварин у припаркованому транспорті, а за необхідності та можливості — проводьте дві-три години на день у прохолодному місці.
  • Тримайте прохолоду у домі. Використовуйте нічне повітря, щоб охолодити дім. Зменште теплове навантаження всередині квартири чи будинку протягом дня, використовуючи штори чи жалюзі та вимкнувши якомога більше електроприладів.
  • Тримайте тіло прохолодним, вживайте достатньо води. Використовуйте легкий і вільний одяг та легку постільну білизну, приймайте прохолодний душ або ванну і регулярно пийте воду. Уникайте солодких, алкогольних напоїв або напоїв з кофеїном.

Сонячний удар — це стан, що виникає внаслідок сильного перегріву голови прямими сонячними променями. Найчастіше його можна отримати у безвітряну погоду, при високій вологості повітря.

Здебільшого з діагнозом "сонячний удар" люди звертаються в лікарню влітку, цьому сприяє підвищена температура повітря. Загальні рекомендації полягають у тому, щоб утримуватись від засмагання з 11:00 до 16:00. Це — найнебезпечніші години.

Підписуйтеся на новини Суспільне Івано-Франківськ у Facebook, Telegram, Viber, Instagram та YouTube

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок