"Війна ще не закінчилася": у Тернополі діє нова фотовиставка

"Війна ще не закінчилася": у Тернополі діє нова фотовиставка

Фотовиставка про медійників і війну
Фотовиставка в Тернополі. Фото: Суспільне Тернопіль

У центрі Тернополя просто неба відкрили фотовиставку "Війна ще не закінчилася". Проєкт присвятили медійникам, які загинули чи отримали поранення через повномасштабне вторгнення російських військ. Виставку вже показали в Полтаві, Києві, Боярці, Вінниці, Одесі та Харкові.

Для виставки "Війна ще не закінчилася" зібрали фото та розповіді про українських та іноземних журналістів, операторів, фотографів, які загинули, були поранені або викрадені від 24 лютого 2022 року.

Фотовиставка про медійників в час війни
Фотовиставка "Війна ще не закінчилася". Фото: Суспільне Тернопіль

Також є на виставці фото тернопільського журналіста Віталія Дереха. Він загинув 28 травня 2022 року, про це розповіла дівчина Віталія Дарця Веретюк.

Віталій Дерех
Стенд з інформацією про Віталія Дереха. Фото: Суспільне Тернопіль

"Є з різних міст журналісти, які постраждали за тих чи інших обставин під час війни. Важливо знати не тільки своїх локальних героїв, як Дерех Віталій, а й з інших міст. Бо насправді кожен з них для когось був, як для мене він", – каже Дарця Веретюк.

Тернополянка Дарця Веретюк
Дарця Веретюк. Фото: Суспільне Тернопіль

Нагадаємо, Віталію Дереху Указом президента посмертно присвоєно звання Герой України.

Фотовиставка "Війна ще не закінчилася" триватиме в Тернополі до 9 серпня, а далі її покажуть в інших українських містах, розповіла Суспільному представниця Інституту масової інформації на Тернопільщині Ірина Небесна.

"В нас є статистика Інституту масової інформації , ми фіксуємо всі злочини проти медіа, які стаються після 24 лютого. За цей час в Україні вже загинули 63 медійники, з них 10 під час виконання редакційних завдань".

Представниця Інституту масової інформації на Тернопільщині Ірина Небесна
Ірина Небесна. Фото: Суспільне Тернопіль

Фотовиставка просто неба
Фотовиставка в центрі Тернополя. Фото: Суспільне Тернопіль

Читайте також

На початок