Баяніст з Нідерландів, який родом із Полтавщини, купив реанімобіль для ЗСУ за 33,5 тисячі євро

Баяніст з Нідерландів, який родом із Полтавщини, купив реанімобіль для ЗСУ за 33,5 тисячі євро

Реанімобіль
Реанімобіль. Фото: Суспільне Полтава

Баяніст Олег Лисенко, який народився на Полтавщині і більше 25 років живе у Нідерландах, передав реанімобіль військовим ЗСУ. Суспільному музикант розповів, щоб зібрати суму у майже 33,5 тисячі євро, за пів року він зіграв більше 50 благодійних концертів у Нідерландах та Франції.

Як Олег Лисенко зібрав гроші на реанімобіль

Реанімобіль майже за 33,5 тисячі євро придбав баяніст з Нідерландів Олег Лисенко, який народився на Полтавщині. Щоб зібрати потрібну суму, за словами музиканта, за пів року він зіграв більше 50 благодійних концертів у Нідерландах та Франції.

Баяніст з Нідерландів, який родом із Полтавщини, купив реанімобіль для ЗСУ
Реанімобіль для ЗСУ. Фото: Суспільне Полтава

"Останній концерт ми заробили 1223 євро. Це непоганий заробіток. Інколи я грав і заробляв тільки 200 євро. Або й менше. Для українців я дуже багато грав, їх тут 120 тисяч у Нідерландах, тому для них, якщо я грав, то безкоштовно ж", — каже баяніст з Нідерландів Олег Лисенко.

Це другий реанімобіль, який Олег Лисенко від початку повномасштабної війни передав військовим ЗСУ.

"Дуже гарний автомобіль, тому що він повнопривідний. Він у гірській місцевості у Швейцарії у горах, де сніг лежав, отам вона використовувалася. Може їздити і по снігу, і по камінню, і по багнюці", — брат Олега Лисенка Олександр Лисенко.

Баяніст з Нідерландів купив реанімобіль для ЗСУ за 33,5 тисячі євро
Крісло у реанімобілі. Фото: Суспільне Полтава

" Три літри мотор, дуже потужна, скрізь пройде, хоча в бруд ще не заїжджав, ще не пробував. Але з практики дуже-дуже гарний автомобіль. Комфортний, їдеш – відпочиваєш", — говорить водій-електрик пересувного стоматкабінету Олександр Леденко.

Стоматолог Андрій Бусло допомагав обирати обладнання. Деяке придбав за власні гроші.

Навіщо військовим реанімобіль

Юрій Дроботенко приїхав до Полтави із зони бойових дій, аби дообладнати і забрати реанімобіль. Його планують використовуватимуть як пересувний стоматологічний кабінет. Також евакуюватимуть ним поранених воїнів. За словами Юрія Дроботенка, такий реанімобіль уже має запити на лікування військових та цивільних.

Баяніст з Нідерландів, який родом із Полтавщини, купив реанімобіль для ЗСУ за 33,5 тисячі євро
Баяніст з Нідерландів, який родом із Полтавщини, купив реанімобіль для військових. Фото: Суспільне Полтава

"До цього у мене 5-6 людей могло бути. Хоча дзвонять, а дістатися нічим не можуть. Тобто тепер, я так думаю, якщо все буде нормально, можливо, 15-20 буде.Найчастіше це запущені стоматологічні проблеми. 5:00 -5:20 Корені невидалені, ті, котрі потім починають нагноюватися, пульпітні зуби, це, звісно, біль такий, що нікому не побажаєш. Починалися ускладнення гнійні. Це, звісно, боєць вибуває з бойового чергування. Також ми там надавали і будемо надавати допомогу місцевому населенню. Тому що 7 місяців окупації стоматологічної допомоги там не було", — каже старший лейтенант 32-ї бригади Юрій Дроботенко.

Реанімобіль зі стоматологічним обладнанням із Полтави поїхав до військової частини на Харківщину. А у серпні, за словами Олега Лисенка, він почне збір на іще одну таку автівку для ЗСУ.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок