Побиття жінки у поїзді: Укрзалізниця звільнить п'ятьох співробітників, причетних до інциденту

Побиття жінки у поїзді: Укрзалізниця звільнить п'ятьох співробітників, причетних до інциденту

Побиття жінки у поїзді: Укрзалізниця звільнить п'ятьох співробітників, причетних до інциденту
. https://1news.com.ua/

"Укрзалізниця" звільнить з посад співробітників, через недбалість яких сторонній чоловік проник до поїзда з Києва та побив пасажирку.

У відповідь на питання кореспондента Суспільного, директор з пасажирських перевезень УЗ Олександр Толмачов повідомив, що УЗ веде переговори зі страховою компанією щодо компенсації потерпілій Анастаії Луговій. За його словами, УЗ поки не передбачає виділення додаткових коштів на посилення безпеки пасажирів.

"Зазначені співробітники проявили недостатній професійний рівень і допустили низку порушень", — повідомили у пресслужбі УЗ.

В акціонерному товаристві зазначили, що з посад буде звільнено провідника вагона, у якому стався інцидент, начальника поїзда, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників та заступника начальника Маріупольського вагонного депо.

Толмачов додав, що у співробітників є інструкції поводження в надзвичайних ситуаціях. Спершу пасажир має звернутися до провідника, а той вже повідомити про інцидент начальника потяга.

"За вашу безпеку несе відповідальність начальник потяга. Він має викликати поліцію", — пояснив директор з пасажирських перевезень УЗ і додав, що начальник потягу з поїзною бригадою також мав ізолювати нападника.

За словами представників "Укрзалізниці", у ході оперативного службового розслідування інциденту слідчі встановили, що на станції П’ятихатки-Стикові, скориставшись відсутністю провідника на робочому місці, чоловік самовільно увійшов до вагона №3 і зайняв вільне місце.

"Близько 03:30 до провідника вагона №4 звернулася пасажирка з ознаками побиття й попросила про допомогу. На жаль, провідники не надали належної допомоги, яка передбачена в таких випадках", — наголосили у компанії та додали, що "Укрзалізниця" наголошує на нагальній необхідності поновлення супроводу поїздів далекого сполучення під час руху співробітниками Нацполіції.

Що відомо

  • 31 липня близько 3 години ночі у поїзді "Маріуполь-Київ" тричі судимий уродженець Запоріжжя Віталій Рудзько побив та намагався зґвалтувати жінку, яка їхала разом з сином. Нападника затримали та арештували на два місяці.
  • Солом'янський суд обрав нападнику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці без права на заставу.

На початок