"Добудуємо приймальне відділення". У лікарні на Буковині капітально реконструюють приміщення за майже 23 млн грн

"Добудуємо приймальне відділення". У лікарні на Буковині капітально реконструюють приміщення за майже 23 млн грн

"Добудуємо приймальне відділення". У лікарні на Буковині капітально реконструюють приміщення за майже 23 млн грн
. Поліклінічне відділення Путильської лікарні, яке нещодавно відремонтували. Джерело: facebook/Путильська багатопрофільна лікарня

У Путильській багатопрофільній лікарні Чернівецької області капітально реконструюють приміщення дитячого та реанімаційного відділень. Також побудують приймальне відділення. Це вартуватиме майже 23 мільйонів гривень з бюджету закладу.

Про це у коментарі Суспільному повідомила головна бухгалтерка лікарні Оксана Крижановська.

Реанімаційне відділення капітально відремонтують, щоб мати змогу розмістити достатню кількість ліжок для пацієнтів, а також облаштувати спеціальний бокс для інфекційних хворих. Також реконструюють дитячі відділення.

У будівлі встановлять пандуси для маломобільних людей, замінять водопровідні мережі й освітлення, встановлять протипожежну безпеку, а також проведуть вихід в укриття.

Хто проводитиме ремонт

Реконструкцію приміщень проводитиме чернівецьке підприємство "АМВ СЕРВІС", яке понад п'ять років займається будівництвом. Вони були єдиними учасниками тендеру та запропонували провести роботи за майже 23 мільйони гривень. За умовами тендеру, завершити роботи мають до кінця наступного року.

Фінансуватимуть ремонт за гроші закладу, каже Крижановська. Водночас лікарня подала заявку у Державний фонд регіонального розвитку, щоб отримати додаткове фінансування реконструкції.

"Можливо, вдасться отримати якісь гроші на ремонт. Надіємося на субвенцію чи фінансування з місцевого бюджету, щоб також відремонтувати укриття. Це потрібно, бо сховище постійно затоплює. Це пов'язані проєкти – коли ремонтуватимемо будівлю, то відведемо стічні води від укриття", – каже бухгалтерка.

Наразі у лікарні планують оголосити тендер на ремонт укриття. Попередньо це вартуватиме майже 9 мільйонів гривень.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок