Спортивний комплекс за 20 мільйонів пропонують побудувати в Івано-Франківську

Спортивний комплекс за 20 мільйонів пропонують побудувати в Івано-Франківську

Спортивний комплекс за 20 мільйонів пропонують побудувати в Івано-Франківську
.

Побудувати спортивний комплекс за 20 мільйонів гривень пропонують українські стронгмени. Про це вони сказали на сесії міської ради. Перед початком засідання Василь Вірастюк та Сергій Конюшок презентували проєкт спорткомплексу для тренування спортсменів та активних жителів міста.

Спортивний комплекс за 20 мільйонів пропонують побудувати в Івано-Франківську
Спортивний комплекс за 20 мільйонів пропонують побудувати в Івано-Франківську.

"Федерація стронгменів України існує вже 10 років. Протягом цього часу ми розвиваємо цей вид спорту без державної підтримки, державних грошей. Але це не заважає нам його розвивати і надалі. Зараз в областях є 25 осередків. 300 спортсменів є членами федерації. Вони виступають у трьох вагових категоріях. Кожного року ми їздимо по країні і зустрічаємося з представниками міст та областей. Підписуємо контракти, домовляємося про співпрацю і формуємо календар на майбутній рік. Протягом цих років є потреба у спортивних майданчиках і комплексах, тому зараз хочемо вперше запрезентувати один із таких проєктів", - зазначив Василь Вірастюк.

Сергій Конюшок розповів, що вже розробили концепцію спорткомплексу. Його планують збудувати літерою "П". Всередині знаходитиметься спортивний майданчик. За його словами, це не буде капітальне будівництво: "20 відсотків населення є постійними користувачами таких послуг і здорового способу життя. Кошторис будівництва - в межах 20 мільйонів гривень. Ми є інвесторами будівництва, тобто частину грошей будемо акумулювати місту", - зазначив Сергій Конюшок.

До тренувань хочуть залучати дітей і підлітків у таких видах спорту: важка атлетика, пауерліфтинг, гирьовий спорт.

"Завдяки комплексу можна буде вирішити багато проблем. Ми зможемо суттєво залучити фінанси до силових федерацій. Ми надамо населенню якісні спортивно-оздоровчі послуги. Збільшимо кількість спортсменів, особливо серед молоді. Також працевлаштовуватимемо спортсменів та спеціалістів у регіонах", - додав Сергій Конюшок.

Цей проєкт підтримав голова ОДА Денис Шмигаль та міський голова Руслан Марцінків.

"В регіон заходитьправильний інвестор. Вказує на все: що будуть робити, і що з цього отримає місто. Це красивий брендовий соціальний проєкт. Для Франківська - це хороший момент, коли можна буде першими це втілити. Він буде розвиватися у всіх містах, а ми маємо нагоду бути першими", - сказав Денис Шмигаль.

"Місто підтримує. Ми маємо декілька локацій, які можемо розглядати для будівництва. Є ідея, щоб комплекс називався на честь Романа Вірастюка", - сказав Руслан Марцінків.

До слова, 24 жовтня вже йшлося про будівництво спортивної бази для стронгменів. Про це розповів президент Всеукраїнської федерації стронгмену Сергій Конюшок на пресконференції в Івано-Франківську. Разом з ним презентував проєкт стронгмен та уродженець Івано-Франківська Василь Вірастюк. Зі слів цих богатирів, таким чином хочуть популяризувати цей вид спорту серед молоді та дітей. Таку ж базу планують відкрити в Києві та Кривому Розі.

Авторка: Ольга Клим

На початок