Окупанти розвантажують Кримський міст, створюючи альтернативні шляхи через Мелітополь – Іван Федоров

Окупанти розвантажують Кримський міст, створюючи альтернативні шляхи через Мелітополь – Іван Федоров

Ексклюзивно
Окупанти розвантажують Кримський міст, створюючи альтернативні шляхи через Мелітополь – Іван Федоров
Кримський міст. Фото: Вікіпедія

Окупанти намагаються розвантажити Кримський міст від постійних військових поставок, а тому використовують для цього тимчасово окупований Мелітополь у Запорізькій області.

Про це Суспільному Крим розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, після наради минулого тижня, на якій окупаційна влада ухвалила рішення частково розвантажити Кримський міст, що з'єднує територію РФ та окупований півострів, трафік поставок збільшився в рази.

«За останні півроку окупантами активно використовується шлях Новоазовськ-Маріуполь-Бердянськ. Це так звані сухопутні коридори, які складають приблизно 70% трафіку для росіян до окупованого Криму. На минулому тижні терорист Путін провів чергову нараду, де заявив про те, що потрібно ще більше розвантажити Кримський міст в перенаправити трафік саме за цим коридором. Вони в черговий раз сказали, що це економія 150 км і тому ще більше намагаються щось зробити», – сказав Іван Федоров.

Міський голова Мелітополя також додав, що на території міста і в його околицях значно зросла кількість представників армії РФ, які почали поступово заїжджати в місцеві будинки та квартири. До того ж деяких з них вже вдалося ідентифікувати.

«Я думаю, що для військових РФ, будь-яка зламана логістика – це сповільнення їх руху. Наразі вони не можуть перекидати військову техніку настільки системно, як їм цього хочеться і як раніше вони це робили, зокрема: в порти Криму та Бердянську окупанти перевозили все, що хотіли, потім залізною дорогою доставляли це, а потім ще автомобільним трафіком і так далі. Сьогодні у них вже немає такої можливості, бо логістика постійно ламається. Це й підірвана залізна дорога, вибухи на Чонгарському мосту чи чергові вибухи навколо Кримського мосту – все це змушує росіян переналаштовувати власну логістику. Чи можуть вони повністю закрити свою логістику сухопутним коридором? Здебільшого, так, але ми ж розуміємо, що сухопутний коридор точно є в пріоритеті у наших ЗСУ, щоб повністю прибрати його», – розповів Федоров.

Що відомо

  • Останнім часом окупанти посилили огляд та перевірки під час в'їзду на Кримський міст. У зв'язку з цим, а також з переодичною зупинкою поромної переправи через погодні умови, на мосту утворюються багатокілометрові затори.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram, Viber та у Facebook

На початок