В Одесі провели благодійний захід на підтримку зниклих безвісти та полонених військових моряків

В Одесі провели благодійний захід на підтримку зниклих безвісти та полонених військових моряків

Ексклюзивно
В Одесі провели благодійний захід на підтримку зниклих безвісти та полонених військових моряків
Члени екіпажу катера “СтанІслав”, які вважаються зниклими безвісти. Фото: Суспільне Одеса

Родини членів екіпажу з катерів "Слов’янськ" та "Станіслав" продовжують шукати своїх близьких. На підтримку своїх рідних 9 липня вони провели в Одесі благодійний захід. На ньому побували кореспонденти Суспільного.

Тетяна Шерішоріна тримає в руках фото свого 24-річного сина Нікіти, який зник безвісти. Хлопець був матросом на патрульному катері "Слов’янськ", в який у березні минулого року влучила російська ракета.

"Вони були на бойовому завданні в районі Кінбурнської коси. Це було 3 березня 2022 року. Вони патрулювали, охороняли нашу Одесу з моря. Десь по обіді о 12:30 катер піддався авіаційному ракетному удару. Ракета залетіла в правий борт, в машинне відділення і катер дуже швидко затонув. Вісім хлопців вдалося врятувати, їх викинуло, вони дісталися плота рятувального і їх підняли, а 11 зникли безвісти. На жаль, і серед них — мій син", — розповіла Тетяна Шерішоріна.

В Одесі провели благодійний захід на підтримку зниклих безвісти військових моряків
Тетяна Шерішоріна. Фото: Суспільне Одеса

В Одесі провели благодійний захід на підтримку зниклих моряків
Нікіта Шерішорін був матросом на патрульному катері "Слов’янськ". Фото: Суспільне Одеса

Командир катера "Слов’янськ" Дамир Аулін також вважається зниклим безвісти. Під час рятувальних робіт тіла не знайшли, розповіла його дружина Олеся Ауліна.

"Наразі нам відомо, що пошуково-рятувальна група виходила на місце затоплення катера. Але вони не знайшли ні тіл, ні решток тіл, взагалі нікого не було на судні. Тому, в нас є така надія і сподівання, що наші хлопці були підібрані або ворожими військами РФ, або їм вдалось врятуватись", — розказала Олеся Ауліна.

За словами жінки, Дамир Аулін з 14 років у військово-морських силах. Він навчався в Криму, після окупації півострова росіянами залишився вірним присязі і повернувся на материкову частину України.

В Одесі провели благодійний захід на підтримку зниклих безвісти військових моряків патрульних катерів
Олеся Ауліна. Фото: Суспільне Одеса

"У першу чергу, на Дамира чекає маленький синочок. Він навіть не знає, що саме синочок в нього народився, тому що, коли все це трапилося, я була на третьому місяці вагітності. Він знав про вагітність, але ми ще не знали стать дитини", — додала Олеся.

На борту десантно-штурмового катера “СтанІслав” перебувало вісім моряків. Після влучання ракети 7 травня 2022 року врятувалося троє. П’ятеро зникли безвісти.

"Вони зникли 7 травня під час виборювання нашого острова Зміїний, під час відбиття у ворога. В катер потрапила ракета і він затонув. Три члени екіпажу врятували, а п’ять зникли безвісти. У нас є підстави вважати, що вони живі і знаходяться в полоні у нашого ворога. Ми не знаємо що з ними, як здоров’я, чи надають допомогу, як з ними поводяться. Ми взагалі нічого про них не знаємо. Тому ми хочемо достукатися", — розповіла мати зниклого моряка Сергія Токмачова Тетяна.

В Одесі провели благодійний захід на підтримку зниклих безвісти моряків катерів “СтанІслав” та “Слоа'янськ“
Тетяна Токмачова і рідні членів екіпажу катера “СтанІслав”. Фото: Суспільне Одеса

До заходу долучилася й дружина військовополоненого Юлія. Її чоловік Денис Белаш 15 місяців не виходить на зв’язок:

"Я з міста Бердянськ. Мій чоловік був на захисті Маріуполя. 4 квітня він потрапив з побратимами в полон. Знаємо їх місце розташування, тому що нещодавно обміняли хлопця, він сидів з ним в одній камері. Не дуже хороші новини… Я дуже хочу, щоб він повернувся додому".

В Одесі провели благодійний захід на підтримку зниклих безвісти військових
Юлія Белаш. Фото: Суспільне Одеса

Під час заходу проводили благодійний ярмарок. Зібрані кошти віддадуть на потреби ЗСУ.

"Мені особисто дуже важливо, щоб наше місто знало про них, щоб всі знали, наші хлопці є, що ми їх чекаємо і шукаємо. Тому я вирішила організувати такий захід. Благодійний ярмарок, який, я сподіваюся, допоможе зібрати трошки коштів і допомогти 126 бригаді ТрО — це наша одеська бригада територіальної оборони", — додала Тетяна Шерішоріна.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок