Сформована повна сітка Кубка Претенденток з волейболу: проти кого гратиме Україна

Сформована повна сітка Кубка Претенденток з волейболу: проти кого гратиме Україна

Сформована повна сітка Кубка Претенденток з волейболу: проти кого гратиме Україна
. Жіноча збірна України з волейболу. Фото: CEV

З ким зіграють українки та якою є сітка турніру.

Жіноча збірна України отримала суперницю у першому раунді Кубка претенденток. Це сталося після останнього оновлення рейтингу FIVB.

Збірна України вперше у своїй історії пройшла до Кубка претенденток, кваліфікаційного турніру до Ліги націй. Це сталося після того, як українські волейболістки вийшли у фінал Золотої Євроліги з волейболу, де двічі по 3:0 обіграли Швецію.

У Кубку претенденток зіграють вісім команд, які визначилися ще на початку липня. Серед них – господар турніру Франція, остання команда Ліги націй Хорватія, а також Україна, Швеція, Кенія, Мексика, В'єтнам та Колумбія.

Турнірну сітку Кубка претенденток з волейболу визначило положення учасниць у рейтингу Міжнародної федерації волейболу станом на 10 липня. Україна у цьому заліку після перемоги у Золотій Євролізі займає 20-е місце, відтак, стала однією із сіяних команд.

Згідно регламенту змагань, Франція отримала у суперники команду з найменшим рейтингом – В'єтнам. Натомість збірна України зіграє проти найрейтинговіших суперниць із переліку несіяних – команди Хорватії.

У разі перемоги 27 липня, коли стартують змагання, "синьо-жовті" зіграють у півфіналі турніру проти сильнішої збірної у парі Франція - В'єтнам. Півфінальні матчі будуть зіграні 29-го, а поєдинок за третє місце та фінал – 30 числа. Переможець змагань вийде до Ліги націй 2024 року.

Сітка Кубка претенденток з волейболу

Чвертьфінал

  • 27 липня, 18:00: Франція – В'єтнам
  • 27 липня, 21:30: Україна – Хорватія
  • 28 липня, 18:00: Мексика – Швеція
  • 28 липня, 21:30: Колумбія – Кенія

Півфінал

  • Франція/В'єтнам – Україна/Хорватія
  • Мексика/Швеція – Колумбія/Кенія

Збірна України з волейболу: що відомо

  • Жіноча збірна України ще жодного разу не грала у Лізі націй з волейболу.
  • З 15 серпня до 3 вересня українки виступлять на жіночому чемпіонаті Європи з волейболу, де на груповому етапі команда зіграє проти Бельгії, Угорщини, Польщі, Сербії та Словенії.
  • У вересні жіноча збірна України зіграє на олімпійському кваліфікаційному турнірі. Суперницями українок стануть Китай, Сербія, Домініканська Республіка, Нідерланди, Канада, Чехія та Мексика.
На початок