На Хмельниччині погасили марку "Герої України — прикордонники"

На Хмельниччині погасили марку "Герої України — прикордонники"

На Хмельниччині погасили марку "Герої України — прикордонники"
. Фото: Держприкордонслужба України

У Старокостянтинові сьогодні, 9 липня, погасили марку "Герої України — прикордонники". Блок марок присвячений 8 полеглим офіцерам-прикордонникам.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

За їхньою інформацією, спецпогашення відбулось в Старокостянтинівській гімназії, де навчався один із загиблих захисників України — полковник Юрій Юрчик.

"Полковник Юрій Юрчик — Герой України, перший заступник-начальник штабу 10 мобільного прикордонного загону "ДОЗОР". Офіцер виконував завдання  на чолі зведеного загону Держприкордонслужби України під Соледаром та в січні 2023 року загинув від важких поранень, допомагаючи евакуювати з вогневої позиції поранених побратимів", — йдеться у повідомленні.

На заході були присутні родина Героя Юрія Юрчика, вчителі та однокласники, бойові побратими.

Перша вчителька полковника Неля Кушпер згадує Юрія Юрчика так: "Юрій завжди був вмотивованим, відповідальним, вмів сіяти надію та збільшувати віру — роздавати любов всім, хто довкола нього. Таким він і залишиться назавжди в наших серцях".

Юрій Юрчик очолював контрнаступальні дії на Харківському, Сумському, Чернігівському напрямках, виконував завдання на Бахмутському напрямку, сказав начальник 10 мобільного прикордонного загону полковник Максим Балагура, який також був на спецпогашенні марки.

На спецпогашенні були присутні рідні й друзі полеглих захисників.
На спецпогашенні були присутні рідні й друзі полеглих захисників. Фото: Держприкордонслужба України

На марках "Герої України — прикордонники" зображені вісім захисників кордону, учасники українсько-російської війни 2014-2023 років, які посмертно отримали найвищі державні нагороди України, пишуть у прикордонній службі. Мета створення цієї марки — вшанувати пам'ять усіх полеглих прикордонників й зібрати кошти на дрони аеророзвідникам-прикордонникам на передову, розповів один з ініціаторів проєкту, керівник громадської організації "Громада в дії" Олександр Матвійчук.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок