"Там майже нічого не має". Мешканці пошкодженого будинку у Львові про свої оселі

"Там майже нічого не має". Мешканці пошкодженого будинку у Львові про свої оселі

"Там майже нічого не має". Мешканці пошкодженого будинку у Львові про свої оселі
. Мешканці забирають речі із будинку, який зазнав пошкоджень внаслідок ракетного удару по Львову. Фото: Суспільне Львів

Після завершення рятувальної операції на місці ракетної атаки по житлових будинках Львова, роботи розпочали комунальники, які розчищають подвір’я. Також людям із пошкоджених квартир дозволили забрати найнеобхідніші речі. Суспільне поспілкувалося із мешканцями.

Ганна Федоренко, жителька будинку куди влучила ракета, каже минулу ніч ночувала у готелі. 7 липня жінка прийшла додому забрати документи та необхідні речі.

"Та там майже нічого не має, пічка розбита, все розбито. Поки живу в готелі, Франківський район, міська рада нас туди поселила. Поки не зроблять, хоча б вікна, двері поставлять", – розповідає місцева мешканка.

Будинок у Львові, який пошкодив російський "Калібр"
Мешканці будинку забирають необхідні речі. Фото: Суспільне Львів

Подивитися, що з її квартирою та забрати найнеобхідніше прийшла й Ірина Печьонкіна.

"Батькам надали модульне містечко, ми поїдемо до свекрухи, бо в нас дітей купа маленьких. Я взяла те, що побачила, тягнула з сушки, з шафи – воно все брудне. Даху немає над квартирою, перекриття немає, підлога мокра", – розповідає Ірина.

Керівник міського управління соціального захисту Ігор Кобрин каже, мешканцям надали автобус для перевезення особистих речей. Також їх забезпечують харчуванням.

Михайло Лобан живе поруч з будинком куди влучила ракета. У його оселі вибиті вікна, які уже заклеїв плівкою, а стеля у ванній кімнаті – прогнулася.

"Такого в житті я ще не бачив, довго я живу, але такого ще не бачив, не відчував такого. Другий вибув був такий, що я чудом врятувався, не біля вікна був. А так всі рами полетіли відразу", – пригадує ніч ракетного удару Михайло Лобан.

Зруйнований внаслідок ракетної атаки ресторан
На першому поверсі пошкодженого будинку був ресторан. Фото: Суспільне Львів

Від ракетного удару оговтується й Алла Базарник, другий день вона з командою прибирають ресторан, який пошкодила ракета.

"Все завалилося, все було в страшному стані. Вся тераса пошкоджена, весь заклад пошкоджений, вся кухня. Все побите, там все потовчене, вікна, посуд, ну все", – каже власниця закладу Алла Базарник.

За її словами, наразі не підрахували суми завданих збитків. Та додає, що дуже багато людей одразу відгукнулися і прийшли допомагати на місці ракетного удару.

Що відомо про ліквідацію наслідків ракетного удару 6 липня

Станом на вечір 7 липня у Львові продовжують ліквідувати наслідки ракетного удару по місту. Як повідомив міський голова Андрій Садовий, за два дні до робіт залучили понад 300 комунальників.

Через ракетний обстріл у місті пошкоджено 18 дахів. Вже 12 із них – накрили брезентом або плівкою.

"Чотири дахи відновити неможливо – вони потребують реконструкції. У одному з будинків накрили лише половину даху, іншу частину накрити не змогли через знищене кріплення. Перекриття даху на вул. Стрийська, 74 завершать сьогодні (7 липня, – ред.)", – повідомив Садовий.

Також побиті у будинках вікна заклеюють плівкою. Було пошкоджено 926 вікон, 662 – вже заклеїли.

"Електро та водопостачання відновлено до усіх будинків, крім трьох, які пошкоджено найбільше", – розповів міський голова.

Пошкоджені будинки будуть охороняти правоохоронці, щоб не допустити нещасних випадків та мародерства.

На початок