В Україну повернули двох незаконно вивезених до Росії дітей

В Україну повернули двох незаконно вивезених до Росії дітей

В Україну повернули з РФ двох дітей, 6 липня 2023
. В Україну повернули з РФ двох дітей, 6 липня 2023 року. Фото: ТГ-канал Андрія Єрмака

В Україну 6 липня повернули двох незаконно вивезених до Росії українських дітей: 6-річного Рената та 10-річну Варвару. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Їхню матір, бойового медика, звільнили під час великого обміну в жовтні 2022 року. Вони з чоловіком давно чекали на повернення своїх дітей, яких Росія незаконно депортувала, намагаючись приховати викрадення", — йдеться у дописі.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у координації з Уповноваженим ВР з прав людини Дмитром Лубінцем та нашою командою працює над поверненням українських дітей, додав Єрмак.

Раніше стало відомо, що Україна 6 липня повернула з російського полону 45 людей. Серед них були захисники донецького, запорізького, харківського та херсонського напрямку, а також двоє цивільних.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими розповіли, що в Україну повернулися 43 військовослужбовці та двоє цивільних. Серед них: 18 представників ЗСУ, 10 з тероборони, 10 з Нацгвардії, 4 прикордонники та 1 військовий моряк.

Більшість визволених з полону – рядові та сержанти, двоє – офіцери. Вони захищали Україну в Маріуполі, на донецькому, запорізькому, харківському та херсонському напрямках. Також вдалося повернути додому двох оборонців, які мали статус зниклих безвісти. Двоє повернутих цивільних – працівник заводу "Азовсталь" та активіст з Херсона.

На початок