Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
Визначилася пара фіналістів молодіжного Євро-2023 з футболу: хто зіграє за титул

Визначилася пара фіналістів молодіжного Євро-2023 з футболу: хто зіграє за титул

Визначилася пара фіналістів молодіжного Євро-2023 з футболу: хто зіграє за титул
. Молодіжна збірна Іспанії з футболу. Фото: AP Photos

Вирішальний матч турніру — 8 липня в Батумі.

На молодіжному Євро-2023 завершилися півфінальні матчі в Грузії та Румунії. Титул між собою розіграють Англія та Іспанія.

Україна в середу, 5 липня, зупинилася за крок від свого другого фіналу молодіжного Євро в історії. Після перемоги над фаворитом турніру Францією (3:1) підопічні Руслана Ротаня розгромно поступилися іспанцям (1:5).

Зі значним відривом закінчився й інший півфінал середи — Англія забила три "сухих" м'ячі у ворота Ізраїлю. Команда Лі Карслі відтак залишилася єдиною, що на шляху до фіналу виграла усі свої п'ять матчів на турнірі.

Вирішальний матч Євро-2023 відбудеться в суботу, 8 липня, на "Аджарабет Арені" в грузинському Батумі. Початок матчу — о 19:00 за київським часом.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Євро-2023 U21 з футболу в Україні. Дивіться усі матчі наживо на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного (Суспільне Київ, Суспільне Чернігів тощо) та слухайте на Радіо Промінь.

Шлях команд на турнірі

  • Іспанія: груповий раунд — Румунія (3:0), Хорватія (1:0), Україна (2:2); 1/4 фіналу — Швейцарія (2:1); півфінал — Україна (5:1)
  • Англія: груповий раунд — Чехія (2:0), Ізраїль (2:0), Німеччина (2:0); 1/4 фіналу — Португалія (1:0); півфінал — Ізраїль (3:0)

Що відомо про пару фіналістів

  • Іспанія — володар рекордних п'яти чемпіонських титулів на Євро U21. Стільки ж разів вигравала турнір лише "молодіжка" Італії.
  • Англія, дворазовий чемпіон Євро U21, востаннє грала у фіналі у 2009 році — розгромно поступилася Німеччині з рахунком 0:4.
  • Востаннє "молодіжки" Англії та Іспанії грали між собою на Євро-2011. Тоді зустріч команд у груповому раунді завершилася внічию — 1:1.
На початок