Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
"Не вистачило відновлення". Що сказав Руслан Ротань після поразки України від Іспанії на молодіжному Євро

"Не вистачило відновлення". Що сказав Руслан Ротань після поразки України від Іспанії на молодіжному Євро

Ексклюзивно
"Не вистачило відновлення". Що сказав Руслан Ротань після поразки України від Іспанії на молодіжному Євро
Руслан Ротань, 24 березня 2024 року. Getty Images

Слова тренера молодіжної збірної України після півфіналу Євро-2023.

Молодіжна збірна України з футболу завершила виступи на чемпіонаті Європи-2023. У півфіналі українці з розгромним рахунком поступилася Іспанії - 1:5.

Україна першою відзначилася у матчі - після прострілу Михайла Мудрика відзначився Артем Бондаренко. Проте після цього пропустила двічі у першому таймі, а після перерви - ще тричі.

Після поразки головний тренер збірної України Руслан Ротань дав флешкоментар для Суспільне Спорт, у якому оцінив виступ команди у матчі.

Ротань відзначив, що команді не вистачило відновлення перед грою проти Іспанії. Окрім переїзду, за словами тренера, команда витратила зайвий час в аеропорту, що теж мало свій ефект.

"Потрібно, мабуть, поздоровити команду Іспанії з перемогою. Що стосується нас, то я вважаю, що хлопцям не вистачило відновлення. Ми не казали, не хотіли відмазок, але гра через два на третій [день], те, як ми добиралися, що ми просиділи в якійсь конурі в аеропорту - нас затримали на п'ять годин, ми витратили пів дня, щоб прибути до Бухареста. Ви, мабуть, бачили, що хлопці хотіли, але ноги не бігли. Відновлення грає ключову роль, тому дійсно це відобразилося на результаті. Мабуть, сьогодні не наш день просто", - сказав Ротань.

"Помилки завжди будуть. Те, що ми не зіграли щільно... Іспанці дуже сильна команда, коли у них є простір... Ми їм дали його. У принципі все було в наших руках, але треба повернутися до того, що не було відновлення. Хлопці банально не встигали за свіжішими супернками – це також грало свою роль", - додав тренер молодіжної збірної України.

На пресконференції після матчу головний тренер збірної України також детально підвів підсумок під грою.

  • Про поразку від Іспанії

"Дякуємо нашим вболівальникам, воїнам, що ми змогли на турнірі проявити свої якості. Можу лише сказати величезне "дякую" хлопцям, що ми на цьому турнірі добре виглядали і заслужили симпатії вболівальників. Вважаю, що нашим хлопцям це піде у плюс, вони великі молодці. Те, чого нам не вистачило [проти Іспанії] - це відновлення, щоб бути на 100% готовими на цей матч. Не розумію того, як ми добиралися сюди після гри у Франції. Ці затримки рейсів незрозумілі - нас закрили в якомусь ангарі в аеропорту. Замість того, щоб відновлюватися, прибули в готель о першій ночі. Для мене це є загадкою. Тих емоцій, тієї свіжості, яка мала бути у цьому матчі, у хлопців не було.

Маємо те, що маємо. Всі бачили цей матч, нам вдався початок. Але треба відзначити й привітати збірну Іспанії. Це дуже сильна команда. З такою командою треба грати на 100%. Те, що було у першому матчі в груповому етапі: ми були свіжішіми, грали з м'ячем. Там було легше. [У півфіналі], на жаль, хлопцям не вистачило свіжості".

  • Про гру Мудрика
"Михайло відновлювався після травми, зіграв лише проти Франції. Функціонально йому було важко провести увесь матч, але коли він був свіжіший на ногах, то робив різницю. У принципі перший гол, який забили, зробив Михайло. Функціональний стан міг бути кращий, але він був після травми".

Для України матч проти Іспанії став останнім на турнірі. У фіналі молодіжного чемпіонату Європи іспанці зіграють проти Англії, зустріч відбудеться у суботу, 8 липня.

Молодіжна збірна України з футболу: що відомо

  • Україна зіграла на молодіжному Євро п'ять матчів: три перемоги, одна нічия.
  • За підсумками виступів на молодіжному Євро Україна вийшла на олімпійський турнір з футболу, що відбудеться у 2024 році у Парижі.
  • Руслан Ротань продовжить роботу зі збірною України на Олімпіаді-2024, однак у відборі на наступне Євро-2025 з командою працюватиме новий тренер.
На початок