Футбол: чемпіонат Європи U21
Футбол: чемпіонат Європи U21
"Команда заслуговує на більше". Анатолій Трубін — про розгромну поразку України в півфіналі молодіжного Євро-2023

"Команда заслуговує на більше". Анатолій Трубін — про розгромну поразку України в півфіналі молодіжного Євро-2023

Ексклюзивно
"Команда заслуговує на більше". Анатолій Трубін — про розгромну поразку України в півфіналі молодіжного Євро-2023
Анатолій Трубін, 24 березня 2024 року. Getty Images

Ексклюзивний коментар голкіпера для Суспільне Спорт.

Збірна України U21 розгромною поразкою від однолітків з Іспанії завершила свій шлях на молодіжному Євро-2023 — 1:5 у півфіналі.

Пропустивши першими на старті зустрічі, іспанці до фінального свистка п'ять разів уразили ворота Анатолія Трубіна — більше, аніж команда Руслана Ротаня сумарно пропустила у чотирьох попередніх матчах турніру.

Сам Трубін від початку червня проводив свій свій сьомий матч за національну й молодіжну збірні України. Утім, коментуючи події поєдинку для Суспільне Спорт не став списувати поразку на втому команди.

"Думаю, що все склалося докупи. Звісно, не казатиму, що через втому. Може, ми себе десь неправильно налаштували, і було так важко", — пояснив воротар.

"Для мене найбільше розчарування — що ми закінчуємо з такою грою і рахунком свій шлях на Євро. Вважаю, що ця команда, цей колектив, заслуговує на більше".

"Те, як ми це розпочинали з першого дня і прийшли до цього, — звісно, хотілося переграти все. Але для нас це буде гарним уроком, що потрібно ще більше працювати. Дякую нашим уболівальникам, що вони в нас вірили. На жаль, ми не змогли [проти Іспанії], але повернемося сильнішими і будемо радувати своєю грою".

Окрім голу Бондаренка на початку зустрічі, українці мали свої нагоди до кінця матчу. Трубін відзначив дії колеги у воротах Іспанії Арнау Тенаса, що зробив три сейви на полі стадіону в Бухаресті.

"Вважаю, не те щоб Іспанія виграла, а Україна програла. Бо помилки індивідуальні та командні призвели до того рахунку, який є. Можу тільки виділити голкіпера Іспанії, бо у нас були шанси і за рахунку 1:2, і потім. Але він був на висоті. Я вважаю, що вся Іспанія грала добре, але з моєї точки зору – це його перемога".

Також Анатолій Трубін розповів про загальну оцінку виступу збірної на молодіжному Євро-2023.

"Бачите, що з кожною грою кожен з нас прогресував. І як команда ми росли – дуже сильно люблю цих хлопців, з якими я проводив тут час, тренерський штаб, який вірив у нас. Звісно, боляче так програвати, але можу сказати, що цей колектив – один з найкращих у моєму житті. Знаходитися у такому колективі – справжній кайф".

Що відомо

  • Трубін узяв участь у чотирьох з п'яти матчів України на Євро-2023. До матчу з іспанцями свій єдиний гол на турнірі він пропускав від Франції (3:1).
  • Попри поразку в півфіналі, Україна гарантовано гратиме — вперше в історії — на олімпійському футбольному турнірі 2024 року в Парижі.
  • Українська асоціація футболу раніше підтвердила, що новий тренерський штаб готуватиме "молодіжку" до відбіркового циклу Євро-2025. Ротань натомість очолить збірну на Олімпіаді-2024.
На початок