"Я вважаю, що це обов'язок": волонтерки у селі біля Рівного сплели соту маскувальну сітку

"Я вважаю, що це обов'язок": волонтерки у селі біля Рівного сплели соту маскувальну сітку

На Рівненщині волонтери плетуть маскувальні сітки
. Фото: Суспільне Рівне

У селі Великий Житин поблизу Рівного волонтерки з об'єднання "Павучок" сплели свою соту маскувальну сітку з початку повномасштабного вторгнення РФ. Вони регулярно допомагають фронту у приміщенні великожитинського будинку культури. Ювілейну сітку відправлять під Бахмут.

До плетіння долучилися півтора десятка жінок. Серед них і Валентина Яворська — мама 34-річного воїна, який захищає Україну на Запорізькому напрямку:

"Я вважаю, що це обов'язок, просто обов'язок. Підтримати наших дітей і віра в перемогу. Віра, що вона зможе захистити наших дітей, захистити усіх дітей світу від цього клятого ворога".

Плести маскувальні сітки житинські жінки збираються щотижня. На один виріб витрачають від одного до трьох днів, усе залежить від того, скільки волонтерок збереться.

"Раз в тиждень сюди приходжу, бо відчуваю такий обов'язок, щоб допомагати так, як можу. Це нескладна справа, але на це потрібен час і потрібне бажання. Просто знайти час і знайти бажання в собі", — розповіла місцева жителька Ірина Ковальчук.

Робота відбувається під керівництвом голови волонтерського об'єднання "Павучок" Світлани Кравчук. Вона розповідає, що працюють як матері і дружини житинських воїнів, так і просто ідейні патріотки. Свою діяльність розпочали з перших днів повномасштабного вторгнення Росії. Ювілейну соту сітку збираються направити під Бахмут.

"У нас дуже багато односельчан воюють. І ця сота сітка іде на Бахмут для Петра Прокопчука. Він з Малого Житина, хлопчина молодий. Хочу, користуючись нагодою, подякувати цим рукам, які, повірте, з любов'ю, з молитвою плетуть ці сітки, щоб захистити наших хлопців там", — каже керівниця об'єднання.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок