Офіс генпрокурора звернувся до Білорусі із запитом про тимчасовий арешт "вагнерівців"

Офіс генпрокурора звернувся до Білорусі із запитом про тимчасовий арешт "вагнерівців"

Офіс генпрокурора звернувся до Білорусі із запитом про тимчасовий арешт "вагнерівців"
. Фото: Укрінформ

Офіс генпрокурора звернувся до Білорусі із запитами про тимчасовий арешт "вагнерівців", яких затримали під Мінськом 29 липня. Україна вимагає видачі цих осіб для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконною участю у збройному конфлікті на Донбасі.

Про це Суспільному повідомили власні джерела в Офісі генпрокурора. Згодом в ОГПУ офіційно підтвердили свої наміри.

"Офіс Генерального прокурора на підставі Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про тимчасовий арешт осіб, які 29 липня були затримані правоохоронними органами цієї держави", - розповіли в Офісі генпрокурора.

Оголошено про підозру за фактом участі у терористичній організації 28 особам, серед яких дев'ять громадян України.

Україна вимагає видачі цих осіб для притягнення до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконною участю у збройному конфлікті на Донбасі.

Читайте також: Білорусь передала Україні списки затриманих бойовиків "Вагнера" – Кулеба

Зараз триває підготовка документів, необхідних для направлення запитів про екстрадицію "вагнерівців". Питання щодо їх видачі вирішуватиметься компетентними органами Білорусі.

Що відомо

  • Правоохоронці Білорусі в ніч на 29 липня затримали під Мінськом 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії "Вагнера".
  • Відомо, що після прибуття до Мінська вони заселилися в один з готелів і мали виселитися 25 липня, але покинули готель 27 липня і переїхали в один із санаторіїв Мінського району.
  • За даними адміністрації санаторію, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою й одноманітним одягом у стилі мілітарі.
  • МЗС Білорусі вирішило викликати послів РФ та України з приводу затримання бойовиків російської приватної військової компанії ПВК "Вагнера".
  • Затриманих у Білорусі російських найманців приватної військової компанії "Вагнера" підозрюють у підготовці теракту, проти них порушили кримінальну справу.
  • МЗС України заявляє, що слідкує за ситуацією навколо затримання білоруськими правоохоронцями кількох десятків російських бойовиків "Вагнера".
  • Служба безпеки України та Офіс президента ініціюватимуть екстрадицію затриманих у Білорусі членів російської приватної військової компанії "Вагнера".
На початок