У Херсоні громадськість проголосувала за назву для меморіального комплексу у Бузковому сквері

У Херсоні громадськість проголосувала за назву для меморіального комплексу у Бузковому сквері

У Херсоні громадськість проголосувала за назву для меморіального комплексу у Бузковому сквері
. Фото: Суспільне Херсон

У Херсоні відбулись громадські обговорення щодо надання назви меморіальному комплексу у Бузковому сквері. Найбільшу кількість голосів отримав варіант "меморіальний комплекс "Бузковий гай" пам’яті захисників Херсона".

Взяли участь у громадському обговоренні 414 жителів міста. Людям запропонували три варіанти:

  • Меморіальний комплекс "Бузковий гай" пам’яті захисників Херсона;
  • Меморіальний комплекс "Бузковий гай";
  • Інший варіант (вказати свій).

За варіант Меморіальний комплекс "Бузковий гай" пам’яті захисників Херсона проголосували 304 людини (73,4%). За назву Меморіальний комплекс "Бузковий гай" – 71 херсонець (17,2%). Інший варіант вказали 39 людей (9,4%).

"Для прийняття рішення результати громадського обговорення розгляне комісія з перейменування вулиць, провулків, проспектів, парків, скверів, мостів та інших об’єктів, встановлення пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дощок на території Херсонської міської територіальної громади", — йдеться у дописі.

Що відомо про Бузковий сквер у Херсоні

1 березня 2022 року у Херсоні тероборонівці отримали наказ сідати в автобуси та висуватись на позиції. Кілька десятків озброєних автоматами, гранатами Ф1 та двома "Мухами" стали у Бузковому сквері на вулиці Нафтовиків та на площі Білозерській.

Тоді з двох боків на Херсон наступали російські штурмовики на танках і БМП. У нерівному бою загинули до 30 тероборонівців.

Після деокупації міста, слідчі та представники криміналістичної лабораторії разом із групою спеціалістів вибухотехнічної служби відвідали "Бузковий парк" по вулиці Нафтовиків. На місці огляду правоохоронці вилучили достатньо речових доказів, що підтверджують воєнний злочин російської армії.

У березні 2023 року у Бузковому сквері встановили пам'ятний знак на честь загиблих тероборонівців.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок