Дитячі табори і карантин: що відомо про оздоровчу кампанію-2020 на Харківщині

Дитячі табори і карантин: що відомо про оздоровчу кампанію-2020 на Харківщині

Дитячі табори і карантин: що відомо про оздоровчу кампанію-2020 на Харківщині
. unsplash.com

З 24 таборів у Харківській області до відкриття теоретично готові два заклади. Прийняти дітей на оздоровлення вони зможуть в разі, якщо з 1 серпня Харківщина буде у зеленій зоні з епідситуації COVID-19.

Про це Суспільному сказала Юлія Подзолкова, виконувачка обов'язків начальника Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації.

"В залежності від того, до якої зони потрапить Харківська область, далі будуть прийматися рішення. У разі, якщо ми потрапимо до зеленої зони, оздоровча кампанія може бути розпочата. Станом на березень 2020 року планувалася робота 24 стаціонарних закладів. За тією інформацією, яка у нас є на сьогодні, якщо з 1 серпня можна буде розпочати кампанію, працювати будуть лише два табори", — сказала Подзолкова.

До якої зони відноситиметься регіон, вирішуватиме державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Табори, що відкриваються, мають враховувати рекомендації МОЗ під час карантину, зазначила Подзолкова.

"Там є вимоги щодо розміщення у кімнатах не більше трьох дітей, тобто завантаженість табору буде не більше 50%. Тому ставиться питання, чи вигідно табору проводити таку оздоровчу кампанію", — говорить в. о. начальника Управління.

Станом на червень 2020 року до оздоровчої кампанії були готові 16 таборів на Харківщині.

Що відомо

На початок