За сприятливої епідситуації на Харківщині можуть запрацювати 16 стаціонарних дитячих таборів

За сприятливої епідситуації на Харківщині можуть запрацювати 16 стаціонарних дитячих таборів

За сприятливої епідситуації на Харківщині можуть запрацювати 16 стаціонарних дитячих таборів
. vodokanal.kharkov.ua

16 дитячих таборів у Харківській області зможуть прийняти дітей, якщо робота закладів оздоровлення буде дозволена. Пришкільні табори, за попередніми даними, цього літа не працюватимуть.

Про це в ефірі "Українського радіо Харків" розповіла Юлія Подзолкова, виконувачка обов’язків начальника управління у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації.

"У минулому році, 2019, на території Харківської області було відкрито та приймали дітей 24 стаціонарних заклади оздоровлення. На сьогоднішній день, згідно тієї інформації, яка є на сьогодні, зі стаціонарних закладів оздоровлення планують приймати лише 16. Стаціонарні — це такі, де термін оздоровлення триває 21 день. Йдеться саме про такі заклади", — сказала Подзолкова.

Ті табори, що не відкриються цього літа, за інформацією Подзолкової, розпочали ремонти.

За даними заступника голови Харківської ОДА Євгенія Грицькова, на Харківщині також є 10 таборів з денним перебуванням дітей.

Табори відкриють за умови, якщо з 22 червня введуть послаблення, а заклади відповідатимуть усім санітарним вимогам, зазначила Подзолкова. За її словами, МОЗ має розробити рекомендації щодо роботи закладів оздоровлення.

Пришкільні табори на Харківщині цього сезону, ймовірно, не працюватимуть.

"Департамент науки та освіти попередньо веде розмову, що пришкільні табори в цьому році відкриватися не будуть, бо це велика небезпека для дітей — зараження та поширення коронавірусної інфекції", — сказала Подзолкова.

В. о. начальника управління також підтвердила, що виділені з обласного бюджету на придбання путівок дітям 70 млн грн спрямували на боротьбу з СOVID.

"З точки зору безпеки дітей, з точки зору, що путівки мали бути придбані на оздоровлення не тільки в Харківській області, а і поза межами, планувалося 8 тисяч путівок, і ми не розуміємо, яка протиепідемічна ситуація буде в інших регіонах, бо це було і узбережжя Чорного, Азовського морів, західна Україна, в ці табори будуть звозити дітей зі всієї України, зважаючи на ці моменти, було прийняте таке рішення", — сказала Подзолкова.

Оздоровити дітей цього літа буде важко, сказала у коментарі "Українському радіо Харків" президентка громадської організації багатодітних родин "АММА" Юлія Ібрагім.

"Всі запаси фінансової потужності у батьків вичерпані, як організовувати відпочинок дітей цим літом, я навіть не знаю, що порадити. Якщо навіть відкриються табори, то туди зможе потрапити невелика кількість дітей. Є великі перестороги", — сказала вона.

За даними місцевих органів влади, в Україні понад 4 млн дітей шкільного віку. Охопити оздоровленням та відпочинком планується 29% від загальної кількості (1 млн 173 тис. дітей), з них на Харківщині — 43,4% (114 тис. дітей).

Автор: Роман Кривко

На початок