У Хмельницькому працює читальна зала просто неба

У Хмельницькому працює читальна зала просто неба

У Хмельницькому працює читальна зала просто неба
. Фото: Суспільне Хмельницький

Читальний зал просто неба працює в Хмельницькому при обласній бібліотеці для юнацтва. Там усі охочі можуть не лише почитати книги, а й пограти.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла заступниця директора закладу Віра Тарчевська.

Менторка проєкту "СпівДія" Оксана Березська разом із трирічною Магдаленою малює в літньому читальному залі. Для його відвідувачів, каже Оксана, щоразу готує нову програму.

"Хтось хоче гратися в рухливі ігри, хтось поскладати. Дивимося, що діткам цікаво, в те, відповідно, і граємося з ними", — сказала працівниця літнього читального залу Оксана.

Оксана малює разом з відвідувачкою літнього читального залу.
Оксана малює разом з відвідувачкою літнього читального залу. Фото: Суспільне Хмельницький

Літній читальний зал працює при обласній бібліотеці для юнацтва. Відкривають його, за словами заступниці директора закладу Віри Тарчевської, десятий рік поспіль аби заохотити містян до читання.

"Ми виходимо щороку на вулицю, виставляємо кращі зразки наших книг. Завдяки цьому до нас впродовж літа записується 500 нових читачів. Приходять з мамами, татами, бабусями. У літньому читальному залі можна пограти в настільні ігри, а поряд пропонуються книги", — розповіла Віра Тарчевська.

Діти грають у настільні ігри.
Діти грають у настільні ігри. Фото: Суспільне Хмельницький

Відвідати читальний зал надворі можуть усі охочі, каже Віра Тарчевська: "В нас книги й настільні ігри є для різного віку. Ми складаємо квести, робимо мандрівки за такими популярними книгами, як Гаррі Поттер. Програма, яку ми пропонуємо, залежить від аудиторії, яка до нас приходить".

Відвідувачам читального залу просто неба пропонують обрати книги.
Відвідувачам читального залу просто неба пропонують обрати книги. Фото: Суспільне Хмельницький

Працюватиме літній читальний зал, за словами Віри Тарчевської, до кінця літа в понеділок, середу і п’ятницю з 10 до 17 години.

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram та Facebook.

На початок