5 тисяч жінок на передовій воюють нарівні з чоловіками — Маляр

5 тисяч жінок на передовій воюють нарівні з чоловіками — Маляр

5 тисяч жінок на передовій воюють нарівні з чоловіками — Маляр
. Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр. Фото: УНІАН

Українські жінки, які несуть службу на фронті в складі Сил оборони, виконують надважкі завдання нарівні з чоловіками.

Про це на Всеукраїнському форумі лідерства жінок під час війни сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр, повідомляє Укрінформ.

"Війна не обирає: чоловіки чи жінки. Вона примусила жінок захищати державу, я пишаюсь українськими жінками у ЗСУ. Зараз це 42 тисячі жінок військовослужбовців, разом із цивільними – це понад 60 тисяч. Та 5 тисяч жінок на передньому краї. Війна з чоловічим обличчям, тому наші жінки виконують надскладні завдання, займаються важкою чоловічою роботою", — зазначила вона.

Посадовиця зауважила, що вони вирушили на фронт за власним рішенням. За її словами, при цьому в Збройних силах скасовані всі обмеження щодо військових спеціальностей, які можуть отримати жінки.

"Це жінки надсильні, і ми це демонструємо світу. У нас зняті всі обмеження по професіях, які можуть опанувати у ЗСУ жінки. Тепер жінки у нас танкісти, артилеристи, снайпери тощо. І це — потужна українська сила", — підкреслила Маляр.

Раніше командувач Об’єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що від початку повномасштабної війни Росії проти України до лав Збройних сил України за власним бажанням було призвано понад 11 тисяч жінок.

На початок