На Харківщині хворих на коронавірус приймає одна лікарня — Хаустов

На Харківщині хворих на коронавірус приймає одна лікарня — Хаустов

На Харківщині хворих на коронавірус приймає одна лікарня — Хаустов
. Максим Хаустов. Липень 2023 року. Фото: Лариса Говина/Суспільне Харків

У Харківській області інфікованих коронавірусом лікують лише в обласній інфекційній лікарні. До повномасштабної війни коронавірусних хворих приймали 24 лікарні Харківщини.

Про це під час брифінгу 4 липня повідомив директор обласного департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов.

"Ми зараз не можемо лікувати коронавірус у всіх лікарнях, які були залучені. Тому що у нас Вовчанськ, Куп’янськ, Ізюм зараз "випали" й не можуть надавати цю допомогу. Усі інші заклади за необхідності зможуть повністю забезпечити ті умови, які були під час пандемії. Бригади навчені є, кисень є", — говорить Хаустов.

На Харківщині хворих на коронавірус приймає одна лікарня — Хаустов
Суспільне Харків

За його словами, в лікарнях регіону є 1751 доросле ліжко для лікування коронавірусу, з них 1417 ліжок — з потоковим киснем, і 300 дитячих ліжок, з них 286 — з потоковим киснем.

"Карантин скасували, а захворювання нікуди не поділося"

З 1 липня уряд скасував карантин та режим надзвичайної ситуації через коронавірусну інфекцію: він тривав з грудня 2020 року. Але загроза інфекції лишається, говорить Хаустов.

"Саме захворювання нікуди не ділося, на жаль. Зараз воно може переходити у грип, ГРВІ, але вони мають чітку сезонність, яку не завжди спостерігають у коронавірусної інфекції. Все буде залежати від хвиль міграцій населення і багато чого", — говорить Хаустов.

обласна інфекційна лікарня у харкові
Суспільне Харків

За даними обласного департаменту охорони здоров'я, за період пандемії на Харківщині зареєстрували 323 502 підтверджених випадків COVID-19: перехворіли близько 12,5% населення, яке проживало в області до повномасштабної війни. 7404 людини померли.

"За цей період зробили понад 1,2 мільйона щеплень від коронавірусу першою дозою, понад 1,1 мільйона — другою дозою. Бустерну дозу отримали понад 75 тисяч людей, додаткову дозу — понад 8 тисяч людей. Завдяки тому, що люди вакцинувалися, перебували в масках, намагалися дотримуватись дистанції, і тому, що люди евакуювалися, у нас поступово знизився відсоток захворюваності", — каже посадовець.

Хаустов радить вакцинуватися, носити маску в місцях скупчень і під час захворювань не перебувати в колективах.

Коронавірус на Харківщині

  • 13 квітня 2020 на Харківщині зареєстрували першу смерть від коронавірусної інфекції — померла 71-річна жителька села Високопілля Валківської громади. Вона продавала свічки у церкві.
  • У грудні 2020 року від ускладнень COVID-19 в лікарні Німеччини помер Харківський міський голова Геннадій Кернес. В області почали обмежувати масові заходи. Школам (5-11 класи) та вишам Харківщини рекомендували перейти на дистанційне навчання.
  • За перший рік пандемії на Харківщині померли майже 900 людей з COVID-19, серед них діти.
  • У березні 2023 року в області продовжували працювати 122 пункти щеплення проти коронавірусу
  • В останній тиждень червня 2023 року на Харківщині внаслідок коронавірусу померли четверо людей, діагноз підтвердили у 110 людей

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок